AcasăNewsPrimarii Mladin si Musat pregateau "Las Vegas" de Jilava!

Primarii Mladin si Musat pregateau „Las Vegas” de Jilava!

Surse din randul procurorilor anticoruptie sustin ca tavalugul anchetei se va intinde si asupra edililor din alte comune ilfovene.

Evenimentele se succed cu repeziciune in dosarul retinerii primarilor din Snagov si Jilava, dovada ca procurorii anticoruptie au acordat o atentie deosebita acestui caz.

La marginea Capitalei ar fi trebuit sa apara o copie a celebrului oras American al jocurilor de noroc

Si nici nu este de mirare, din moment ce, dupa informatiile intrate in posesia noastra, spagile de 1.100.000  euro si 500.000 euro cerute de edilii Apostol Musat si Adrian Mladin sunt doar niste „mizilicuri”. Adevarata miza se pare ca era constructia, cu sprijinul vicepresedintelui Consiliului Judetean Ilfov, Gheorghe Roman, si a altor politicieni si miliardari ilfoveni, a celui mai mare cazinou din Europa.

Tun imobiliar

Surse din randurile anchetatorilor sustin ca promotorul acestui proiect gigantic, care ar fi reprezentat o incredibila lovitura financiara pentru posesorii de terenuri din zona, ar fi fost nimeni altul decat primarul din Jilava. Mai mult, exista informatii care ar arata ca „filajul” lui Adrian Mladin a descoperit ca acesta ar fi el insusi un mare impatimit al jocurilor de noroc. Probabil, asa i-a si venit ideea de a face la marginea Jilavei, pe cateva zeci de hectare de terenuri aflate in intravilan, un veritabil orasel al distractiilor. Constructia unui „Las Vegas” la marginea Capitalei era strans legata de un alt proiect major, cel al aeroportului international de la Adunatii Copaceni. Practic, jucatorii veniti din toata lumea nu ar fi facut decat un drum de cinci minute cu masina, prin spatele comunei 1 Decembrie, de la debarcare si pana la luxoasele sali de jocuri.

Se ajunge si la finantatori?

 

Apostol Musat, primar Snagov

Oficial, totul ar fi pornit de la denuntul unui posesor de terenuri caruia Apostol Musat, primarul din Snagov, i-ar fi cerut 1.100.000 euro pentru a interveni la colegul sau din Jilava in scopul intabularii a 23,8 hectare.

Adrian Mladin, primar Jilava

La randul sau, Adrian Mladin a cerut alti 500.000 euro pentru realizarea planului parcelar. In hora celor care au impartit banii dati sub forma fictiva a unor imprumuturi notariale a mai intrat vicele C. J.  Ilfov, Gheorghe Roman, Ovidiu Szasz, finul primarul din Jilava, si Ion Scaeteanu, „cumatrul” primarului snagovean. Alaturi de acestia mai sunt anchetati si notarii publici Roxana Curpene si Eugenia Cutaru, care au „smenuit” actele notariale.  Ramane insa de vazut daca, dupa notarii publici ce pana acum nu au raspuns niciodata pentru complicitatea lor, anchetatorii se vor ocupa serios si de marii „rechini” imobiliari care se pare ca finantau proiectul. Si daca ancheta se va extinde si la Popesti Leordeni, Chiajna si Berceni, unde exista suspiciuni de coruptie la intocmirea altor planuri cadastrale.

Sorin Rosca Stanescu: “E o gluma!”

Sorin Rosca Stanescu

Unul dintre numele vehiculate in ancheta procurorilor privind terenurile din Ilfov este si cel al jurnalistului Sorin Rosca Stanescu. Contactat de “National”, acesta afirma ca nu are nici o legatura cu dosarul in care primarii din Snagov si Jilava au fost retinuti. “Cred ca este o gluma a procurorilor. N-am nicio implicare in acest caz. Detin mai multe terenuri, e adevarat, insa totul s-a derulat legal”, sustine S. R. Stanescu.

author avatar
Catalin Tache
2.206 afisari

7 COMENTARII

  1. Citez din ziarul Cuvantul Libertatii din data de 21/07/2009 Au concesionat tot ce se putea în Filiaşi……… Pentru această situaţie, sunt vinovate două persoane: primarul Nicolae Stăncioi, în calitatea de principal coordonator de credite şi aghiotantul lui, viceprimarul Paul Tudorică. Cel din urmă un executant desăvârşit, care pentru a-şi păstra funcţia nu comentează în faţa lui Nicolae Stăncioi, dar nu refuză complicitatea atunci când este cazul. Cele două persoane, în complicitate, de data aceasta şi cu consilierii locali, în perioada 2004 – 2008 au concesionat în oraşul Filiaşi cam tot ce se putea. Despre toate conscesiunile din oraşul Filiaşi şi beneficiarii acestora vom scrie într-un număr viitor în cotidianul nostru

    1.Ce parere are D.N.A despre articolul din Cuvantul Libertatii din data de 21/07/2009 …? 2.Ha,ha,ha, ‘in viitor’ de ce Cuvantul Libertatii nu face dezvaluirile complete despre concesiunile din orasul Filiasi…? 3. A intervenit ceva ? 4. Daca da..? Ce …? Asteptam ca D.N.A ‘in viitor’ sa descopere misterul .

  2. Tache draga, te admir pentru curajul tau si TE ROG sa continui,suntem alaturi de tine.Ca sa nu crezi ca e o provocare cauta-ne pe rov.

  3. Rahat.. Judecatorii de la C A sunt numiti majoritatea de catre PSD si ii vor elibera pe astia..si pentru oarece spaga..

  4. stati putin ca…………..inca nu au aflat totul…..
    Daca vor o sa vedeti ce surprize mai gasesc cei de la dna

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger