Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Primarii, calcati inca o data pe cap de colegii parlamentari

Primarii, calcati inca o data pe cap de colegii parlamentari

Autor:

Desi stiu ca (re)alegerea lor depinde in mare masura de primari, actualii parlamentari par sa-si fi pierdut uzul ratiunii din moment ce le fac o viata din ce in ce mai grea edililor locali.

 

primari argeseni 350x239 Primarii, calcati inca o data pe cap de colegii parlamentari

Edilii din toata tara, obligati sa treaca la transport public ecologic desi multi nu au bani nici sa treaca strada pe jos

Stirea seaca este ca deputatii au adoptat, ieri, o lege care obliga autoritatile locale sa cumpere mijloace de transport in comun cu motoare electrice ”in proportie de minimum 30% din necesarul achizitiilor viitoare”. Si asta intr-un scop inaltator: promovarea transportului ecologic si a noilor tehnologii, reducere poluare etc. Toate bune si frumoase daca povestea nu ar avea implicatii capabile sa duca la noi tensiuni politico-sociale data fiind sleirea avant la lettre a pungilor primarilor. Primari care s-au trezit cu fondurile diminuate zdravan de reforma fiscala marca Tudose, motiv pentru care inclusiv edilii pesedisti au dat la toti dracii disciplina de partid si sunt deja gata sa se revolte. Situatie in care obligatia de a cumpara niste autovehicule electrice pentru care nici macar nu exista reteaua nationala necesara alimentarii lor ar putea constitui cireasa pe coliva. Nu de alta, dar daca baga astfel de masini pe liniile de transport trebuie sa infiinteze si statii de alimentare cu curent electric. Multe, pentru ca autonomia masinilor electrice este mai mica decat cea asigurata de motoarele clasice. E drept ca punerea pe picioare a unei astfel de retele prezinta si o mare oportunitate de castig, dar subtilitatea ar putea sa le scape primarilor care chitaie deja dupa bani. In schimb, primarii vor tine minte mai mult ca sigur ca legile votate de actualii parlamentari i-au adus in situatia de a majora impozitele locale, spre ”bucuria” propriilor votanti, motiv pentru care este foarte posibil sa le intoarca parlamentarilor colegi de partid, la viitoarele alegeri, toate ”favorurile” facute la acest sfarsit de 2017.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!