Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Primaria vrea sa interzica vanzarea de caini si pisici in pet-shopuri

Primaria vrea sa interzica vanzarea de caini si pisici in pet-shopuri

Autor:

Primaria Capitalei vrea sa interzica vanzarea in magazine de tip „pet shop” sau in targuri a cainilor si pisicilor care provin din alte surse decat adaposturi sau crescatorii cu certificare pedigree, potrivit unui proiect aflat in dezbatere publica.

 

pet shop 720x405 Primaria vrea sa interzica vanzarea de caini si pisici in pet shopuri

Gabriela Firea vrea sa scoata de la vanzare animalele de companie fara pedigree

Se interzice vanzarea de catre persoane fizice sau juridice, a cainilor si a pisicilor in magazine de tip pet-shop si in comerturi similare, sau prin alte metode, pe raza Municipiului Bucuresti”, stipuleaza primul articol al proiectului. In expunerea de motive a proiectului de hotarare se invoca „Strategia pentru protectia si bunastarea animalelor” votata de CGMB in aprilie 2017. Si „intentia actualei administratii a Capitalei de a depune toate eforturile pentru a avea o Capitala armonioasa din punct de vedere al relatiei om-animal, o Capitala pet-friendly, o Capitala care pune accentul pe viata, o Capitala in care animalele beneficiaza de protectie, dar si de bunastare”. Doua exceptii sunt prevazute:  cainii si pisicile provin de la adaposturi de animale si asociatii de profil si cainii si pisicile provin de la crescatori autorizati cu certificare pedigree.Proiectul prevede si amenzi pentru cine nu va respecta noile reguli: o amenda cuprinsa intre 1.000 lei si 3.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv intre 3.000 lei si 5.000 lei pentru persoanele juridice. Acest proiect este publicat pe site-ul minicipalitatii  si se afla in dezbatere pana la 29 mai 2018. ”In conformitate cu prevederile art. 7, alin. 4 din Legea 52/2003, republicata, pana la data de 27.04.2018, se pot trimite in scris, propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectele de acte normative supuse dezbaterii publice”,  se arata in comunicatul PMB.


1 Comentariu la Primaria vrea sa interzica vanzarea de caini si pisici in pet-shopuri

  1. petronela

    Bani online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email onouadirectie@gmail.com


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!