AcasăNewsPrimaria Sectorului 3 a decis rationalizarea luminii si caldurii in scoli

Primaria Sectorului 3 a decis rationalizarea luminii si caldurii in scoli

Prima saptamana de scoala pe acest an aduce un megascandal vizavi de unitatile de invatamant din sectorul 3.

Astfel, Robert Negoita, edilul Sectorului 3, este acuzat ca, prin vocea reprezentantilor Serviciului Administrare Unitati de Invatamant, a decis sa rationalizeze lumina si caldura din scoli.

Toti directorii, contabilii si administratorii unitatilor de invatamant au primit un mesaj ce contine cateva decizii aberante luate de mai marii Primariei.

Printre altele, cei implicati in invatamant sunt instiintati ca se interzice, cu desvarsire, iluminatul salilor de clasa pe timp de zi, indiferent de cat de luminata este incaperea.

De asemenea, pe timpul noptilor, centralele termice trebuie date la temperatura minima si poate fi luminata o singura incapere, cea in care sta persoana desemnata sa asigure paza institutiei.

In plus, pe perioada vacantelor unitatile de invatamant nu au voie sa foloseasca apa calda.

Masurile luate au dus la un val de proteste, mai multi profesori declarandu-se total nemultumiti. „Vorbim de niste copii. Ce ar trebui sa facem? Sa-i tinem sa le stricam ochii? Sa-i punem sa stea cu cate sapte haine pe ei? Copiii ar trebui sa stea in clasa lejer imbracati. Nu va dati seama cat poate fi de frig dimineata, in clasa, dupa o noapte in care centrala termica nu a functionat”, este mesajul transmis de o profesoara disperata.

In plus, cadrele didactice il acuza pe primarul Robert Negoita ca nu se pune problema lipsei de fonduri ci ca edilul vrea doar sa-si asigure un buget „pentru betoane, spagi si baroni”.

author avatar
Cristi Ionita
460 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger