AcasăNewsPrimaria Sectorului 1 sprijina reconstructia unui monument din Chisinau

Primaria Sectorului 1 sprijina reconstructia unui monument din Chisinau

S-a semnat un acord de finantare ce vizeaza reconstructia scarii de granit din Parcul Valea Morilor din Municipiul Chisinau.

Un important monument istoric din Chisinau isi va recapata farmecul de altadata cu sprijinul financiar al Primariei Sectorului 1, odata ce finantarea a fost aprobata in unanimitate de catre Consiliul Local Sector 1.

In anul Centenarului, Primaria Sectorului 1 acorda finantare pentru reconstructia scarii de granit din cel mai important parc al Municipiului Chisinau, Parcul Valea Morilor. Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, impreuna cu Primarul General Interimar al Municipiului Chisinau, Ruslan Codreanu, si Pretorul Sectorului Centru, Pavel Rusu, au semnat astazi, 16 mai 2018, un acord cadru de finantare a proiectului ”Reconstructia Lacului de Acumulare Valea Morilor – etapa Reconstructiei scarii de granit”, transmite miercuri institutia, intr-un comunicat remis redactiei.

In baza acestui acord, Primaria Sectorului 1 va aloca de la bugetul local suma de 920.000 euro pentru reconstructia scarii de granit. Aceasta scara este punctul de legatura cu alte monumente istorice din parc, cum ar fi monumentul ridicat in memoria interpretilor Doina si Ion Aldea-Teodorovici.

”Voi sustine atat strangerea legaturilor culturale pentru pastrarea identitatii nationale, cat si proiecte esentiale pentru dezvoltarea Basarabiei. Doresc sa multumesc Consiliului Local Sector 1 pentru aprobarea in unanimitate a acestui proiect important pentru cetatenii Municipiului Chisinau”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Acordul de finantare a fost aprobat prin Hotararea Consiliului Local Sector 1 nr. 417/18.12.2017.

”Imi exprim recunostinta din partea mea si a locuitorilor orasului Chisinau pentru ajutorul acordat de Primaria Sectorului 1 in refacerea scarii de granit din parcul Valea Morilor. Acesta este tranzitat zilnic de mii de persoane de toate varstele, fiind una dintre cele mai importante zone de agrement a orasului nostru. Ne angajam sa fim un partener credibil si sa implementam intocmai proiectul de refacere a scarii de granit”, a afirmat Primarul General Interimar al Municipiului Chisinau, Ruslan Codreanu.

La finalul ceremoniei de semnare a acordului de finantare, cele doua parti au facut schimb de daruri. Oaspetii din Basarabia au primit doua tablouri cu portretele Reginei Maria si al Regelui Ferdinand realizate de catre Teodora Neagu, una dintre talentatele artiste de la Liceul Dimitrie Paciurea din Sectorul 1 al Capitalei.

Parcul Valea Morilor, situat pe malul lacului cu acelasi nume, este cel mai important parc din Municipiul Chisinau. Una dintre principalele atractii si zone de promenada ale parcului o constituie scara de granit, monument istoric care are in componenta 213 trepte.

author avatar
Andrei Coman
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger