AcasăNewsPrimaria Sectorului 1, solutii pentru persoanele fara adapost pe perioada gerului

Primaria Sectorului 1, solutii pentru persoanele fara adapost pe perioada gerului

 

Avand in vedere conditiile meteo potrivnice, primaria condusa de Dan Tudorache intervine in sprijinul oamenilor care nu au adapost.

Astfel, se anunta ca pe toata perioada cu temperaturi scazute, persoanele fara adapost, care doresc acest lucru, vor fi cazate in centrele sociale ale Primariei Sectorului 1.

Persoanele adulte sunt cazate la Centrul de Urgenta Pentru persoane fara Adapost (Soseaua Odai nr. 3-5, Sector 1), iar copiii la Centrul de Primire „Pinocchio” (Bulevardul Luptatorilor numarul 40, Sector 1).

Adapostul de noapte de pe Soseaua Odai are un numar de  120 locuri, fiind ocupate in prezent 28 de locuri. Persoanele fara adapost beneficiaza aici de hrana, asistenta medicala, imbracaminte si materiale de igiena personala. La Centrul “Pinocchio”, sunt 15 locuri libere. Persoanele cazate aici  beneficiaza de trei mese zilnic, supraveghere, consiliere psihologica si asistenta medicala. Politistii locali ai Sectorului 1 vor patrula pe strazile acestei zone administrative pentru a identifica persoanele fara adapost care pot fi afectate de conditiile meteo nefavorabile, anunta reprezentantii Primariei.

Ajutor medical

Totodata, pe parcursul zilei de luni s-a transmis ca doua ambulante sociale ale Complexului Multifunctional Caraiman asigura, pe raza Sectorului 1, servicii medicale persoanelor fara adapost.

Din comunicatul Primariei Sectorului 1 rezulta ca medicii de pe ambulantele sociale le ofera oamenilor fara adapost urmatoarele servicii medicale: masurarea temperaturii, a pulsului, a tensiunii, testarea glicemiei si tratament antitermic perfuzabil. In urma controlului medical, pacientii cu probleme de sanatate vor fi transportati la unitatile spitalicesti din sector, iar cei care doresc sa se adaposteasca vor fi condusi la centrele sociale ale Primariei Sectorului 1: Complexul Social Odai (Sos. Odai nr. 3-5), daca sunt majori, sau la Centrul de Plasament Pinocchio (Bd. Luptatorilor nr. 40), daca sunt minori.

Pe toata perioada geroasa, medicii de pe ambulantele sociale vor lucra in doua schimburi pentru a asigura permanenta. Astazi, o parte dintre cadrele medicale monitorizeaza zona Garii de Nord.

Ambulantele sociale ale Sectorului 1 ofera asistenta medicala de urgenta si altor persoane afectate de temperaturile scazute. Acestea actioneaza in zonele aglomerate din sector si raspund la solicitarile de ingrijiri medicale adresate prin intermediul Dispeceratului Complexului Multifunctional Caraiman, la numarul de telefon: 021-9644.

De asemenea, in Complexul Multifunctional Caraiman (Str. Caraiman, nr. 33A), functioneaza, in aceasta perioada, cu program non-stop, un cabinet pentru monitorizare si asistenta medicala pentru toti pacientii, indiferent daca sunt sau nu locuitori ai Sectorului 1.

author avatar
Andrei Coman
171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger