AcasăNewsPrimaria Sectorului 1 continua razboiul impotriva celor care polueaza aerul Capitalei

Primaria Sectorului 1 continua razboiul impotriva celor care polueaza aerul Capitalei

Politia Locala Sector 1 a aplicat, in ultima saptamana, un numar de 38 de amenzi, in valoare totala de 13.600 de lei, conducatorilor auto care transporta deseuri cu incalcarea legislatiei in vigoare.

Politistii locali au actionat in perioada 31.07-05.08.2018, 24 de ore din 24, pentru identificarea conducatorilor auto care transporta deseuri fara sa detina Acordul de transport deseuri rezultate din activitatea proprie eliberat de catre Primaria Municipiului Bucuresti, in conformitate cu prevederile art.15 din Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr.120/2010 (HCGMB), privind normele de salubrizare si igienizare ale Municipiului Bucuresti. De asemenea, politistii locali au actionat pentru sanctionarea nerespectarii obligatiei de a se lua masuri de etansare corespunzatoare a utilajelor care transporta deseuri, inclusiv acoperirea cu prelata, pentru a preintampina imprastierea acestora si a evita degradarea starii de salubritate a arterelor de circulatie.

Astfel, in aceasta perioada, au fost aplicate 33 de amenzi in valoare totala de 6.600 de lei pentru lipsa acordului de transport deseuri rezultate din activitatea proprie, doua amenzi in valoare totala de 4.000 de lei pentru neetansarea corespunzatoare a utilajelor de transport deseuri si trei amenzi in valoare de 3.000 de lei pentru lipsa prelatei care preintampina imprastierea deseurilor. “Razboiul nostru cu mafia gunoaielor din Bucuresti va continua pana cand cetatenii Sectorului 1 vor respira un aer curat, bun de respirat.  Am declarat toleranta zero celor care polueaza aerul Capitalei si produc atatea neplaceri locuitorilor Sectorului 1 si nu numai”, afirma Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Actiunea Politiei Locale Sector 1 s-a realizat in baza Planului de Actiune nr.639/31.07.2018, ca urmare a numeroaselor sesizari ale cetatenilor cu privire la disconfortul olfactiv generat de deseurile depozitate in cadrul Centrului de Management Integrat al deseurilor SC Iridex Grup Import – Export si cu privire la faptul ca se depoziteaza frecvent deseuri pe terenurile virane din proximitatea gropii de gunoi.

De la inceputul anului si pana in prezent au fost aplicate un numar de 173 de sanctiuni contraventionale pentru abateri de la normele legale in vigoare, potrivit HCGMB nr.120/2010 privind normele de salubrizare in Municipiul Bucuresti, valoarea totala a amenzilor aplicate fiind de 136.500 de lei.

author avatar
Andrei Coman
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger