AcasăNewsPrimaria Sectorului 1 continua promovarea Muzeului National al Satului

Primaria Sectorului 1 continua promovarea Muzeului National al Satului

Viceprimarul Sectorului 1, Daniela Popa, si directorul Muzeului National al Satului ”Dimitrie Gusti”, conf. univ. dr. Paula Popoiu, au avut o intalnire de lucru pentru a stabili viitorul calendar de activitati din cadrul Proiectului ”Orasul vrajit”.

Intrevederea a avut loc vineri, 18 mai 2018, anunta luni reprezentantii Primariei.

Prin proiectul cu finantare europeana “Orasul vrajit”, Primaria Sectorului 1 si-a propus cresterea gradului de vizibilitate a unui obiectiv cultural cu inalt potential turistic din Sectorul 1 si anume Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, monument istoric, care face parte din patrimoniul cultural national.

In prezent, proiectul se afla in etapa de sustenabilitate care presupune ca, dupa finalizarea perioadei de implementare si incetarea finantarii solicitate, proiectul se auto-sustine financiar din fonduri de la bugetul Primariei Sectorului 1. In aceasta etapa, Muzeul National al Satului ”Dimitrie Gusti” va fi promovat in continuare atat prin distribuirea unor materiale de informare (brosuri, harti, dvd-uri etc.), cat si prin organizarea de evenimente specifice.

Proiectul a fost finantat prin Programul Operational Regional 2007 – 2013, in cadrul Axei Prioritare 5 – „Dezvoltarea durabila si promovarea turismului”, Domeniul major de interventie 5.3. – „Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica”, Operatiunea – „Dezvoltarea si consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovarii produselor turistice si a activitatilor de marketing specifice”.

author avatar
Andrei Coman
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger