AcasăNewsPrimaria Sectorului 1 angajeaza city manager

Primaria Sectorului 1 angajeaza city manager

Oficialii Primariei conduse de catre Dan Tudorache anunta faptul ca institutia va angaja un administrator public apolitic.

Detaliile, in comunicatul de presa urmator:

„Primaria Sectorului 1 va coopta in echipa sa primul administrator public („city manager”) din istoria institutiei. In sedinta Consiliului local din 31 ianuarie, a fost aprobata hotararea privind numirea si eliberarea din functie a administratorului public de catre Primarul Sectorului 1, pe baza unor criterii si atributii specifice.

In Raportul de Specialitate se subliniaza: “administratorul public reprezinta o functie specifica administratiei publice locale care s-a consolidat, de-a lungul timpului, in tari care dispun de o administratie moderna si eficienta, scopul introducerii acestei functii fiind acela de a profesionaliza administratia locala prin imbunatatirea si fluidizarea sistemului de furnizare a serviciilor catre cetateni”.

Potrivit hotararii Consiliului local al Sectorului 1, printre criteriile pe care „city manager”-ul va trebui sa le indeplineasca se numara si acela de a nu fi fost niciodata membru al unui partid politic.

“Administratorul public nu  este doar un simplu angajat, ci un promotor al reformarii sistemului administratiei publice locale, un profesionist. De aceea, sustin ca persoana administratorului trebuie sa fie pe de-a intregul apolitica”, spune primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

In functie de complexitatea atributiilor delegate de catre primar, administratorul public poate coordona, organiza si gestiona activitatile din cadrul primariei.

In Romania, functia de administrator public a fost reglementata prin Legea nr. 286/2006 care modifica si completeaza Legea nr. 215/2001 a administratiei publice locale. Numirea in functie se va face pe baza de concurs. Candidatii pentru aceasta functie vor depune obligatoriu un proiect de management.

Unele dintre criteriile pentru ocuparea postului sunt: cetatenia romana sau a altor state membre UE sau a statelor apartinand Spatiului Economic European, precum si domiciliul in Romania; cunoasterea limbii romane, scris si vorbit; capacitate deplina de exercitiu; nu sunt acceptati candidatii care au fost condamnati definitiv pentru savarsirea unei infractiuni contra umanitatii, contra statului ori contra autoritatii, de serviciu sau in legatura cu serviciul, de fals ori a unor fapte de coruptie si nici sa fii avut calitate de membru de partid; vechime in specialitatea studiilor necesara ocuparii postului: minimum 15 ani; studii de masterat sau postuniversitare in domeniul administratiei publice, management ori in specialitatea studiilor necesare ocuparii postului; limbi straine (necesitate si grad de cunoastere): capacitate de exprimare (scris, vorbit, citit) in cel putin o limba de circulatie internationala, nivel mediu – dovedite pe baza unor documente; scrisoare de intentie etc.

Anuntul concursului va fi afisat la sediul institutiei din Bulevardul Banu Manta Nr. 9 si pe pagina de internet: www.primariasector1.ro

author avatar
Andrei Coman
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger