AcasăNewsPrimaria Capitalei nu mai vrea şcoli cu program in trei schimburi

Primaria Capitalei nu mai vrea şcoli cu program in trei schimburi

Copiii nu mai loc unde sa inveţe

Cum peste 13.000 de elevi studiaza in trei schimburi, ca in fabrica,  in 11 şcoli din Bucureşti, municipalitatea cauta o soluţie pentru a elimina  supraaglomerarea din unitaţile de invaţamant.

Copiii nu mai loc unde sa inveţe

“Nicio unitate de invaţamant cu program in trei schimburi” e un program municipal de investiţii care are ca obiect general dezvoltarea infrastructurii unitaţilor de invaţamant care funcţioneaza in trei schimburi şi cu efective mari de elevi.  O comisie desemnata prin dispoziţia Primarului General al Municipiului Bucureşti va proceda la analiza situaţiei existente, identificarea soluţiei pentru asigurarea infrastructurii necesare desfaşurarii procesului educaţional, identificarea de imobile, negocierea in vederea achiziţionarii acestora, daca e cazul, şi intocmirea documentaţiei necesare investigaţiei, se arata intr-un proiect care va fi discutat la şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Fondurile necesare pentru finanţarea acestui program sunt asigurate din bugetul local al Municipiului Bucureşti. Educaţia in trei schimburi e o problema majora in Capitala, creşterea numarului de locuinţe noi, mai ales in zona Baneasa şi Militari, nu a ţinut cont de infrastructura sistemului de invaţamant şi, mai mult, s-a ajuns in situaţia in care 30 de copii sa inveţe intr-o clasa, cu cinci mai mult decat stabileşte legea invaţamantului. Peste jumatate dintre elevii din Romania invaţa in şcoli supraaglomerate sau subutilizate, o treime dintre cladiri au fost construite inainte de 1963, peste 2000 dintre ele nu au toaletele in interior, iar in ultimii şase ani nu a fost construita nicio unitate de invaţamant noua.

author avatar
Bogdan Borcea
217 afisari

2 COMENTARII

  1. Rog respectuos aducerea SC 280 la un program în 2schimburi.Programul actual este de 3schimburi copii sunt nevoiți sa termine orele la ora 20.00 Cred ca este inuman sa le cerem sa mai și învețe după aceasta ora. Nu s a făcut nimic de ani de zile. Bătaia de joc este a directorului scolii și autorităților.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger