AcasăNewsPrimaria Capitalei: Falimentul RADET este iminent

Primaria Capitalei: Falimentul RADET este iminent

Primaria Capitalei va supune dezbaterii in CGMB un proiect care prevede infiintarea societatii „Termoenergetica Bucuresti S.A” „in scopul continuarii serviciului de alimentare cu energie termica si avand in vedere falimentul RADET”.

Potrivit proiectului, scopul infiintarii unie noi companii este „raportat la necesitatea de a conserva continuarea si functionarea serviciilor publice cu caracter economic, gestionate de intreprinderile publice infiintate, precum si raportat la obligatia Municipalitatii de a furniza servicii publice cu caracter economic, absolut necesare, esentiale pentru asigurarea unui standard minim si rezonabil de viata al locuitorilor din Municipiul Bucuresti”.  Concret, se va supune spre aprobare divizarea prin transferul simultan al patrimoniului Companiei Municipale Energetica, catre alte doua societati, printre care si Termoenergetica. In nota de fundamentare se arata ca astfel se tine cont si de decizia definitiva a Curtii e Apel Bucuresti, prin care au fost anulate hotararile CGMB de infiintare a celor 22 de Companii Municipale. „Scopul constituirii Societatii Termoenergetica este prestarea si furnizarea serviciului public de alimentare cu energie termica (…) producere, transport, distributie si furnizare a energiei termice”, se arata in proiect. In expunerea de motive se mentioneaza faptul ca falimentul RADET este iminent. „Municipiul Bucuresti propune aprobarea infiintarii Companiei Municpale Termoenergetica Bucuresti, societate care sa indeplineasca conditiile unui Oparator Regional, dar si conditiile de atribuire directa a contractului de delegare a activitatii de producere, distributie, transport si furnizare a energiei termice, in aceste conditii, avand in vedere iminenta intrarii in procedura falimentului a RADET”, se arata in expunerea de motive semnata de primarul general, Gabriela Firea.

author avatar
Andrei Coman
195 afisari

1 COMENTARIU

  1. Numai Bucurestiul si Moskova au acest sistem monstruos de furat banii contribuabililor. Un sistem de acum peste 65 de ani, care din lipsa de gandire reala , pragmatica , europeana , va costa cat nu face. Se vrea ca si cu cvartalele de bloocuri sa se tina lumea sub observatie in era digitala . Daca pe rusi ii intelegem , pe cei din alianta psd- alde-udmr si mascat pmp , NU.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger