AcasăNewsPrimaria Capitalei anunta masurile luate dupa ce s-au constatat "accesari ilegale ale...

Primaria Capitalei anunta masurile luate dupa ce s-au constatat „accesari ilegale ale echipamentelor de semaforizare”

O informatie care i-a pus pe ganduri pe multi dintre locuitorii Capitalei in decursul acestei ultime zile a saptamanii a fost aceea ca pe raza sectorului 3 -o persoana sau persoane neidentificate inca -ar fi accesat in mod nelegal semafoare din Bucuresti. Un demers ce ar fi putut avea consecinte grave asupra sigurantei participantilor la trafic – fie ca vorbim despre soferi fie despre pietoni.

Din cate au anuntat autoritatile, s-ar fi intamplat in doua zile diferite, adica vineri si sambata, inntr-o intersectie din oras. Situatia grava a ajuns in atentia oamenilor legii si a facut ca reprezentantii municipalitatii sa ia primele masuri. Astfel, in cursul zilei de duminica, „avand in vedere incidentele inregistrate in perioada 28-29 decembrie la sistemul de semaforizare din intersectia de la Policlinica Titan”, la nivelul Primariei Capitalei viceprimarul Aurelian Badulescu si mai multi responsabili in materie au avut o sedinta tehnica. La intrevederea de la Primaria Generala au fost prezenti atat reprezentanti ai Administratiei Strazilor impreuna cu operatorul sistemului de semaforizare, Compania Municipala Managementului Traficului Bucuresti SA (CMMTB), cat si ai Directiilor de specialitate cu atributii in domeniu din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti.

Din cate au transmis oficialii PMB, intr-un comunicat, in sedinta in cauza s-au luat cateva masuri – si anume s-au stabilit „pentru perioada urmatoare procedurile suplimentare de monitorizare si control a tuturor intersectiilor din Capitala, astfel incat aceasta infrastructura sa functioneze in parametri normali. De asemenea, echipele de interventie ale CMMTB se afla 24/24 in teren pentru a remedia, in caz de necesitate, eventualele defectiuni la sistemul de semaforizare, asa cum s-a procedat si pana acum”.

sursa foto: pmb.ro

Nu in ultimul rand, reprezentantii institutiei conduse de catre Gabriela Firea reamintesc faptul ca in cazul de fata s-a depus o plangere penala. „In data de 28 si 29 decembrie, reprezentantii Companiei Municipale Management Trafic Bucuresti S.A. au depus o plangere penala dupa ce au avut loc accesari ilegale ale echipamentelor de semaforizare, cu potentiale consecinte deosebit de grave”, se mai subliniaza in comunicatul din care reiese ca „doar persoane specializate, care au cunostintele si echipamentele necesare, pot sa acceseze automatele de dirijare si sa modifice diagramele”.

421 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger