AcasăNewsPrimaria Capitalei, ajutor pentru viitoarele mame

Primaria Capitalei, ajutor pentru viitoarele mame

In cadrul sedintei de miercuri a Consiliului General al Capitalei s-au aprobat doua proiecte de hotarare prin care se acorda ajutoare financiare atat femeilor insarcinate, cat si cuplurilor care au indicatie medicala de fertilizare in vitro.

Astfel, Primaria Capitalei va acorda un ajutor de 2.000 de lei pentru femeile insarcinate, pentru decontarea analizelor si medicamentelor care nu sunt acoperite de asigurarea de sanatate si 13.800 lei pentru cuplurile care au indicatie medicala pentru fertilizare in vitro.

„Proiectul Voucherul Materna se refera la acordarea unui sprijin financiar in valoare de 2.000 de lei pentru toate femeile insarcinate care au domiciliul in Bucuresti, de cel putin 6 luni. Plata se va face in doua transe egale, prima in a zecea saptamana de sarcina, iar a doua dupa intrarea in a 6-a luna de sarcina. Sumele vor fi acordate sub forma unor bonuri valorice si vor putea fi folosite doar pentru achizitionarea de medicamente si servicii medicale sau pentru plata unor analize sau proceduri medicale care nu sunt decontate de Casa de Asigurari de Sanatate”, a transmis Primarul Capitalei.

Totodata, avand in vedere ca in Romania se fac anual cca 5.000 de proceduri de fertilizare in vitro, cu mult sub media europeana, s-a decis demararea programului „Sansa pentru cuplurile infertile”, in cadrul caruia va fi oferit un sprijin financiar in valoare de 3.000 de euro (13.800 de lei), pentru cuplurile infertile care au indicatia medicala pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro (FIV) din partea unui medic specialist cu competenta in reproducere umana asistata.

author avatar
Andrei Coman
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger