Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » UPDATE Prima sedinta a Cabinetului Dancila. S-a adoptat OUG-ul privind Declaratia 600

UPDATE Prima sedinta a Cabinetului Dancila. S-a adoptat OUG-ul privind Declaratia 600

Autor:

La doar doua zile de cand au depus juramantul la Cotroceni, premierul Dancila si membrii Cabinetului sau s-au intalnit in prima sedinta de Guvern, in noua formula.

 

premier 1 350x161 UPDATE Prima sedinta a Cabinetului Dancila. S a adoptat OUG ul privind Declaratia 600

UPDATE: Dupa ce din startul sedintei, premierul Dancila anunta ca va fi amanat termenul de depunere a Declaratiei 600, pana la mijlocul lunii aprilie, de la Guvern se transmite ca OUG in cauza a fost aprobata.

Redam in cele ce urmeaza, intregral, precizarile facute publice dinspre Palatul Victoria, printr-un comunicat, dupa incheierea sedintei:

“Declaratia privind venitul asupra caruia se datoreaza contributia de asigurari sociale si cu privire la incadrarea veniturilor realizate in plafonul minim pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate – va putea fi depus pana la 15 aprilie 2018, potrivit unei ordonante de urgenta adoptate astazi de Guvern.

Termenul de depunere a Formularului 600 este astfel prelungit de la 31 ianuarie 2018 la 15 aprilie 2018. Masura a fost luata in scopul cresterii gradului de conformare a contribuabililor la noile cerinte de raportare si indeplinire a obligatiilor declarative instituite pentru stabilirea contributiilor sociale obligatorii (contributia de asigurari sociale si de asigurari sociale de sanatate). Mentionam faptul ca au fost depuse circa 28.500 de formulare, dintr-un numar total estimat de aproximativ 210.000, potrivit estimarilor facute la nivelul anului 2016.

Formularul 600 se depune, potrivit prevederilor Codului fiscal, de la 1 ianuarie 2018, in cazul contribuabililor persoane fizice, care in anul fiscal precedent au obtinut venituri din activitati independente, din cedarea folosintei bunurilor, din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, din asocieri cu persoane juridice, din investitii sau venituri din alte surse. CAS si CASS se datoreaza astfel:

– CAS se datoreaza de catre persoanele care au realizat venituri lunare din activitati independente, cumulate din toate sursele in anul fiscal precedent, peste nivelul salariului de baza minim brut pe tara in vigoare in luna ianuarie a anului de impunere (pentru anul fiscal 2018 salariul minim brut este de 1.900 lei);

– CASS se datoreaza de catre persoanele care au realizat venituri in anul fiscal precedent, din activitati independente, din cedarea folosintei bunurilor, din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, din asocieri cu persoane juridice, din investitii sau venituri din alte surse, cumulate din toate sursele, cel putin egale cu 12 salarii de baza minime brute pe tara (22.800 lei pentru anul fiscal 2018).”

UPDATE: Cu o intarziere de aproximativ un sfert de ora, sedinta Guvernului a inceput. Pe langa OUG prin care se amana pana la mijlocul lui aprilie termenul de depunere a Declaratiei 600, Dancila a anuntat ca a cerut “sa urgentam legea privind combaterea violentei in familie”. Si a confirmat ca a renuntat la escorta SPP.

Sedinta e programata sa inceapa la ora 11. Este o reuniune cu atat mai importanta, cu cat se asteapta ca oficialii guvernamentali sa gaseasca o solutie in cazul Formularului 600 (Declaratia 600). In prima faza, ar urma sa se emita o Ordonnata prin care sa se amane termenul de depunere a acestui formular controversat, stiut fiind faptul ca initial aceasta data limita este chiar 31 ianuarie. Ramane de vazut ce se va decide in cazul de fata, avand in vedere ca s-a vehiculat inclusiv ipoteza eliminarii lui.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!