AcasăNewsPrima sectie a Oltchim, redeschisa dupa o pauza de doua luni

Prima sectie a Oltchim, redeschisa dupa o pauza de doua luni

Sectia de electroliza cu membrana din cadrul combinatului Oltchim Ramnicu Valcea a fost redeschisa luni, dupa doua luni de la suspendarea productiei.

Luni a fost redeschisa, dupa o pauza de doua luni, prima sectie din cadrul combinatului Oltchim Ramnicu Valcea. Este vorba de sectia de electroliza cu membrana, in cadrul careia lucreaza aproximativ 300 de persoane, 100 in mod direct si 200 la instalatiile adiacente.

„A fost pornit compresorul de clor VRZA, utilajul cel mai important al sectiei de Electroliza cu Membrana. Va intra in probe 48 de ore si, daca lucrurile merg bine, de miercuri efectiv incepe productia. Aici lucreaza direct 100 de salariati la care se adauga alti 200 la instalatiile adiacente sectiei”, a declarat pentru Agerpres, citat de b1.ro, Corneliu Cernev, liderul sindicatului din combinat.

Pentru repornirea sectiei care produce lesie de soda, acid clorhidric, hipoclorit de sodiu, hidrogen si clor, conducerea combinatului Oltchim a renegociat contractele cu Salrom si Electrica Furnizare.

Oltchim a fost oprit in data de 23 august din cauza datoriilor pe care combinatul le-a inregistrat in ultimii patru ani. In urma protestelor salariatii si-au primit restantele salariale, iesirea angajatilor in strada ducand si la schimbarea conducerii companiei. In luna septembrie s-a incercat privatizarea societatii insa licitatia s-a dovedit a fi un esec.

author avatar
Ionut Zgimbau
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger