Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Prima reactie a DNA-ului, dupa decizia CCR: “Este momentul sa tragem un semnal de alarma”

Prima reactie a DNA-ului, dupa decizia CCR: “Este momentul sa tragem un semnal de alarma”

Autor:

La o zi de cand Curtea Constitutionala a admis sesizarea Guvernului, depusa dupa refuzul presedintelui de a revoca procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, dinspre DNA a fost transmis un prim comunicat legat de acest subiect.

 

dna Prima reactie a DNA ului, dupa decizia CCR: Este momentul sa tragem un semnal de alarmaEste vorba despre un scurt mesaj, postat pe pagina electronica a DNA-ului, care ar contine punctul de vedere al procurorilor Directiei, ce suna astfel:

“In contextul discutiilor generate de comunicatul emis de Curtea Constitutionala a Romaniei (C.C.R.) la data de 30 mai 2018, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita punctul de vedere exprimat de procurorii D.N.A.

Este momentul sa tragem un semnal de alarma si sa ne exprimam ingrijorarea fata de potentiala afectare a statutului de independenta a procurorilor, care reprezinta o premisa esentiala a luptei impotriva coruptiei. Fara garantiile legale existente in prezent, lupta impotriva coruptiei nu ar fi fost posibila, iar pierderea acestor garantii risca sa afecteze grav investigatiile desfasurate de procurorii anticoruptie.”

Reamintim ca dupa sedinta de miercuri a CCR-ului, forul condus de Valer Dorneanu a remis un comunicat, in care se mentioneaza, intre altele, faptul ca forul”, cu majoritate de voturi, a statuat: 1. Constata existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Ministrul justitiei si Presedintele Romaniei, generat de refuzul Presedintelui Romaniei de a da curs propunerii de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, doamna Laura Codruta Kövesi. 2. Presedintele Romaniei urmeaza sa emita decretul de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, doamna Laura Codruta Kövesi”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!