AcasăNewsPrim-procurorul Constantin Balaban, pus in libertate

Prim-procurorul Constantin Balaban, pus in libertate

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, joi, punerea in libertate a lui Constantin Balaban, prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Macin.

Magistratii au acceptat solicitarea lui Balaban de a fi eliberat din arest preventiv si cercetat sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Balaban este cercetat de DNA pentru: efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia avuta, fals in declaratii, in forma continuata, santaj, luare de mita si favorizarea faptuitorului.

Pe perioada controlului judiciar, Constantin Balaban trebuie sa respecte mai multe obligatii:

– sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de drepturi de libertati, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat;

– sa informeze de indata organul judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei;

– sa se prezinte la organul de politie in a carei circumscriptie locuieste, respectiv Politia Orasului Macin, judetul Tulcea, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat;

– sa nu depaseasca limita teritoriala a statului roman fara incuviintarea prealabila a organului judiciar;

– sa nu comunice cu ceilalti inculpati, suspecti, martori si experti in cauza ce formeaza obiectul dosarului nr. 11/P/2013 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de Combatere a Coruptiei, direct sau indirect, pe nici o cale.

In acelasi dosar este cercetata penal, sub control judiciar, Alexandrina Jijileanu, grefier in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Macin. Aceasta este acuzata de: complicitate la infractiunea de dare de mita, complicitate la infractiunea de luare de mita, complicitate la abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului.

author avatar
Cristi Ionita
456 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger