AcasăNewsPrigoana: Am introdus o lege prin care am cerut taierea salariilor popilor...

Prigoana: Am introdus o lege prin care am cerut taierea salariilor popilor din Romania

(foto: realitatea)

Silviu Prigoana a afirmat ca nu i se pare corect ca politicienii sa taie din salarii si pensii, dar sa plateasca, contrar Constitutiei, clerul. Omul de afaceri a precizat ca el a introdus o lege prin care cerea taierea salariilor preotilor din Romania.

(foto: realitatea)

„La noi se confunda foarte tare religia. Nu cel care sta mai mult la coada la pupat oase de morti sau la sarmale va prinde Imparatia Cerului, nu! Asta e o chestie pe care trebuie sa o estompezi si aici de vina cred ca e tocmai biserica! Eu am introdus o lege prin care am cerut imperativ taierea salariilor popilor in Romania”, a declarat Silviu Prigoana, la Realitatea TV. El a precizat ca dintre toate cele 17 confesiunile religioase doar doua, „nesemnificativ, 1%”, sunt platite de stat.

Omul de afaceri a venit si cu exemple care sa-i sustina afirmatiile: „Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe, vi-l dau exemplu ca e un prieten bun de-al meu, managerul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, are salariu 74 de milioane de lei net, pe luna, prin lege. El, culmea, a depus un juramant d’ala, de saracie… Sa-mi sara ochii daca eu o sa am ceva, tot ce am dau la altii. Pai ce dai la altii, ma, cand tu iei de la toti? Incredibil!”.

Deasemenea, Prigoana a acuzat clasa politica de incalcarea Constitutiei, precizand ca este o mare greseala faptul ca preotii sunt platiti de catre stat. „Nu am nimic cu nimeni, dar nu mi se pare normal clasa politica sa taie pensii si salarii si sa plateasca, contrar Constitutiei, clerul. E o mare greseala, atata timp cat clasa politica accepta sa fie incalcata Constitutia Romaniei. E o problema de constitutionalitate aici”, a afirmat omul de afaceri.

Silviu Prigoana a fost contrazis de jurnalistul Florian Bichir care a explicat ce prevede Constitutia in legatura cu sprijinirea cultelor religioase: „Are niste idei nastrusnice si de foarte multe ori derapeaza, domnul Prigoana. Toate initiativele sale sunt frectie la un picior de lemn, cu scuzele de rigoare. Nu cunoaste legea in Romania. Exista art. 29 din Constitutie, conform caruia cultele religoase sunt autonome fata de stat si se bucura de sprijinul acestuia”.

Jurnalistul a mentionat ca Legea 489/2006 are un capitol referitor la salarizarea personalului clerical si neclerical apartinand cultelor recunoscute. „Statul asigura cultelor recunoscute 60% din salariu, e ca un ajutor. Salariatii Patriarhiei primesc un sprijin lunar de 500.000 lei, dar Patriarhia plateste impozit catre stat 900.000 lei lunar. E ca in bancul cu Erevan, bisericii nu i se da, i se ia” a precizat Florian Bichir.

author avatar
Alina Costache
408 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger