AcasăNewsPrezervativele chinezesti, prea mici pentru negri

Prezervativele chinezesti, prea mici pentru negri

Prezervativele chinezesti sunt XXS pentru barbatii din Zimbabwe care sunt XXL

In Zimbabwe, unde peste 13% din adulti sunt infectati cu SIDA, utilizarea prezervativelor este o miza nationala. Numai ca majoritatea acestora sunt importate din China si sunt masuri mici pentru barbatii zimbabweeni, s-a indignat ministrul sanatatii.

Prezervativele chinezesti sunt XXS pentru barbatii din Zimbabwe care sunt XXL

In cadrul unei interventii publice facute luna trecuta in capitala Harare, ministrul de resort, David Parirenyatwa, a abordat o chestiune mai delicata: prezervativele importate din China nu prea respecta ”standardele anatomice” ale barbatilor din Zimbabwe, fiind cam mici. ”Barbatii utilizeaza prezervativele si le apreciaza. Dar noi nu producem prezervative, le importam din China iar multi barbati se plang ca nu sunt pe dimensiunea lor”, a deplans David Parirentyawa. Ministrul al profitat de aceste constatari pentru a incita firmele locale sa se lanseze in producerea de prezervative ”adaptate nevoilor pietei din Zimbabwe” mai degraba decat sa ramana tara dependenta de importurile chinezesti.  ”Trebuie sa puteti sa fabricati propriile prezervative, daca va reusi aceasta afacere trebuie sa le produceti pentru fiecare din regiunile voastre”, a lansat ministrul. Sensibil la aceste apeluri, unul din fabricantii chinezi de prezervative, Beijing Daxiang, a reactionat imediat. Intr-un interviu acordat South China Morning Post, directorul general al firmei a dat asigurari ca Beijing Daxian ”isi va diversifica productia si va oferi prezervative de diferite marimi”, anuntand si lansarea unui sondaj in randurile barbatilor in regiunea unde-si exporta produsele.In Zimbabwe, rata de infectare cu SIDA este una din cele mai mari de pe continentul african, autoritatile fiind confruntate cu o situatie sanitara de anvergura si lansand campanii masive pentru folosirea prezervativelor pentru indiguirea maladiei. Zimbabwe figureaza printre primele cinci tari din lume care importa mijloace contraceptive. Din 2010, numarul deceselor cauzate de SIDA in aceasta tara s-a diiminuat cu 45%.

author avatar
Tudor Borcea
1.002 afisari

2 COMENTARII

  1. Ha, ha, chinezii fabrica prezervative pentru „masura lor” care, cum se stie….si le exporta negrilor a caror „masura”, asa cum se stie……….ha, ha …. Tare de tot!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger