AcasăNewsPrezentator TV, retinut pentru santaj

Prezentator TV, retinut pentru santaj

Directorul de programe OTV saltat de politie

Din fata camerelor a ajuns, pentru 24 de ore, in spatele gratiilor. I s-a intamplat unui fost prezentator TV care a ajuns in vizorul oamenilor legii.

La un moment dat realizator de emisiuni televizate, ulterior director in cadrul OTV, postul detinut de Dan Diaconescu, actualmente redactor la o publicatie buzoiana, tanarul a fost retinut, vineri, de oamenii legii, pentru 24 de ore! Este vorba, potrivit Romania TV, despre Doru Iuga, cercetat pentru santaj, intr-un dosar in care sunt vizate de cercetari alte doua persoane. De altfel, si in cazul acestora – respectiv a directorului publicatiei in cauza, dar si al sotiei acestuia – oamenii legii din Buzau au luat masura similara – retinerea pentru 24 de ore.

In cursul zilei de sambata, cei trei suspecti urmeaza sa fie dusi in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva, pentru 30 de zile, magistratii fiind cei care vor decide care va fi pasul urmator in cazul lor.

Masura a fost luata dupa ce, conform IPJ Buzau, in cursul zilei de vineri, politistii buzoieni, dar si cei din Arges au facut nu mai putin de cinci perchezitii, atat in Capitala, cat si in Buzau si Pitesti, la locuintele celor trei, ocazie cu care au fost ridicate mai multe obiecte, printre care telefoane, laptopuri, unitati de computer, dar si diverse documente „cu valoare probanta in cauza”.

Politistii spun despre cei trei ca sunt suspectati ca, de anul trecut si pana in prezent, ar fi santajat sase buzoieni. Mai exact, din comunicatul IPJ Buzau reiese faptul ca fostul prezentator TV, barbatul si sotia acestuia din urma sunt banuiti ca, incepand din vara anului trecut, ar fi amenintat un barbat ca vor publica unele informatii „defaimatoare”, in cazul in care „nu accepta remiterea a 1000 lei/lunar, sub forma platii unui contract. De asemenea, acestia sunt banuiti ca, in cursul lunii septembrie 2014, tot prin amenintarea cu publicarea unor informatii defaimatoare, i-ar fi solicitat unei alte persoane  remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum si obtinerea de foloase  personale”.

Cercetarile in aceasta cauza continua.

284 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger