AcasăNewsPrevizibil: Romaniafilm a intrat in insolventa

Previzibil: Romaniafilm a intrat in insolventa

RADEF a intrat in insolventa la cererea Fiscului, care are de incasat peste 25 de milioane de lei. Regia contesta aceasta cerere. Dupa 1989, Romaniafilm avea 600 de sali de cinematograf in toata tara si mii de angajati. In prezent mai functioneaza doar 16 astfel de sali.

Romaniafilm a fost infiintata la inceputul anilor ‘50, iar productia nationala de filme era asigurata din surse proprii obtinute din difuzare. In prezent, Ministerul Culturii coordoneaza activitatea RADEF, iar salile de cinema sunt in proprietatea privata a statului. Presedinte al Consiliului de Administratie este un reprezentant al Ministerului Finantelor.

In 2016, Romaniafilm a avut o cifra de afaceri de 6,4 milioane lei si o pierdere de circa 2 milioane lei. Insa anul trecut, spune directorul general pentru Profit.ro, regia a revenit pe profit. Datoriile catre stat au depasit 25 de milioane de lei la sfarsitul lunii septembrie a anului trecut, asa ca regia a intrat in insolventa. La finele anului trecut, Primaria Timisoara anunta ca incepe preluarea a sapte astfel sali, dupa ce a castigat un proces cu RADEF, in acest sens. E vorba de Cinema Dacia, Cinema Timis, Cinema Victoria, Cinema Arta (inclusiv gradina de vara), Cinema Unirea, Cinema Fratelia si Cinema Freidorf.Recent, si Electrecord, prima casa de discuri romaneasca care dateaza din 1932, a intrat in insolventa, la propria cerere, cu datorii la stat de peste 7,5 milioane lei.

author avatar
Bogdan Borcea
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger