AcasăNewsPresedintele ucrainean Viktor Ianukovici a incercat sa fuga in Rusia

Presedintele ucrainean Viktor Ianukovici a incercat sa fuga in Rusia

De fapt, Victor Ianukovici nici nu vrea s-o elibereze pe Iulia Timosenko

Presedintele ucrainean Viktor Ianukovici a incercat sa plece la bordul unui avion cu destinatia Rusia, dar a fost impiedicat de graniceri.

Potrivit presei internationale, Ianukovici nu a vrut sa accepte demiterea sa de catre Parlament. Insa, a incercat sa se urce intr-un avion cu  destinatia Rusia, dar a fost impiedicat de graniceri. In prezent, liderul ucrainean se ascunde undeva in regiunea Donetk, situata in estul Ucrainei.

Conform celor de la BBC News Online, “Viktor Ianukovici nu accepta decizia prin care a fost demis de catre Verhovna Rada”. Anuntul a fost facut sambata seara de catre o purtatoare de cuvant a lui Viktor Ianukovici.

Pe langa vestea rea privint fuga presedintelui, manifestantii ucraineni au avut parte si de o veste buna: Iulia Timosenko a fost eliberata si deja a facut primele declaratii.

„Dictatura a cazut nu cu ajutorul politicienilor si diplomatilor, ci multumita oamenilor care au iesit in strada, care au reusit sa-si protejeze familiile si tara”, a fost declaratia fostului premier Iulia Timosenko. Declaratia sa a fost postata pe site-ul partidului sau.

Citeste si:

author avatar
Andra Nesu
347 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger