Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Presedintele sesizeaza din nou CCR. Pe legea privind CSM

Presedintele sesizeaza din nou CCR. Pe legea privind CSM

Autor:

De la Cotroceni s-a anuntat, vineri, ca presedintele Iohannis a trimis forului condus de Valer Dorneanu, in cursul aceste zile, o noua sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

 

iohannis 1 720x426 Presedintele sesizeaza din nou CCR. Pe legea privind CSMTotul dupa ce primul om in stat trimisese Parlamentului, in 22 iunie, o cerere de reexaminare pe aceasta lege, ce continea 24 de puncte, prezentate pe 28 de pagini, iar o saptamana mai tarziu, Legislativul a trimis actul normativ la Cotroceni, in vederea promulgarii.

In textul solicitarii adresate vineri lui Dorneanu, prezentat pe pagina de internet a Presedintiei, se mentioneaza, intre altele, ca “desi motivele din cererea de reexaminare trimiteau la texte concrete din legea criticata, din rapoartele comisiilor sesizate in fond ale ambelor Camere ale Parlamentului nu rezulta care sunt ratiunile pentru care s-a ajuns la solutia respingerii acestora. De asemenea, lipsa acestor argumente ori a dezbaterii motivelor cererii de reexaminare reiese si din dezbaterile plenului Camerei Deputatilor. Spre deosebire de Camera, la Senat, plenul a respins, fara vreo motivare, amendamentele formulate”.

Totodata, in cadrul solicitarii adresate CCR-ului, se mentioneaza ca “prezenta sesizare vizeaza motive de neconstitutionalitate extrinseca referitoare la respectarea normelor si principiilor constitutionale aplicabile in procedura de adoptare a legilor”.

sursa foto: Facebook
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!