AcasăNewsPresedintele sesizeaza CCR pe tema legii de sustinere a crescatorilor de porci....

Presedintele sesizeaza CCR pe tema legii de sustinere a crescatorilor de porci. Reactie Dragnea

Presedintele transmite semnale clare Curtii Constitutionale, dar, pe de alta parte, bate moneda pe independenta judecatorilor

In prima faza s-a aflat ca printre sesizarile pe care primul om in stat le-a adresat CCR-ului, in cursul zilei de luni, s-a numarat si cea de neconstitutionalitate asupra Legii privind aprobarea Programului de sustinere a crescatorilor de suine (porci -n.n) pentru activitatea de reproductie.

In acest sens, Klaus Iohannis a adresat presedintelui Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu, un document in care sunt redate si motivele pentru care de la Cotroceni s-a decis sa se faca un astfel de pas cu privire la actul normativ ajuns pe 28 aprilie la Cotroceni, inspre promulgare, in conditiile in care legea fusese trimisa la reexaminare. „Prin continutul normativ, consideram ca legea mentionata incalca prevederile art. 1 alin. (5), ale art. 135, precum si pe cele ale art. 148 alin. (2) si (4) din Constitutie, pentru motivele expuse in cele ce urmeaza”, se precizeaza din start in textul sesizarii, postat pe site-ul Presedintiei.

Intre timp, s-a aflat si cum vede lucrurile presedintele social-democrat. Intrebat fiind pe acest subiect, la finele sedintei de luni a conducerii PSD, raspunsul dat de Dragnea, zambind, a fost urmatorul: „o fi vegetarian, mai stii?”

155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger