AcasăNewsPresedintele ordona foc!

Presedintele ordona foc!

Sa zambesti ironic in timp ce tara e la un pas sa explodeze, e ca si cum te-ai duce in vizita la soacra cu o coliva pe care scrie „La multi ani!”

Puteai sa crezi ca Iohannis va veni in Parlament ca, prin mesajul lui, sa incerce o mediere intre politic si societate? Sigur ca puteai, dar n-avea rost!

Sa zambesti ironic in timp ce tara e la un pas sa explodeze, e ca si cum te-ai duce in vizita la soacra cu o coliva pe care scrie „La multi ani!”

Risipeai imaginatia pe prostii. Nici macar nu avea de gand asa ceva. Si-a plimbat statutul de presedinte la tribuna doar pentru a imparti Romania, inca o data, in poporul lui si restul lumii. A venit pentru a da foc tarii cu acuzatii mizerabile si ironii slinoase.

Asta, insa, nu l-a impiedicat sa rada la propriile glume, atat de reusite incat doar elevii de la scoala ajutatoare ar fi zambit, bucurosi ca, de cand l-au vazut la televizor, deja se simt alti oameni.

Iohannis vrea sa ne spargem capetele

Sa vii in fata plenului Parlamentului pentru a acuza coalitia PSD-ALDE ca se face vinovata de protestele din strada e un gest onorabil de presedinte. De presedinte care baga-n ma-sa impartialitatea si defileaza, ostentativ, cu partidul lui. De presedinte care arata ca respecta normele politice precum respecta postul si popa din Precistanu, prins la destrabalare cu tarfa comunala in Joia Mare. Ardeleanul molcom si asezat care a pacalit cancelariile occidentale cu aparentele de om stapanit, a aratat, de data aceasta, nu atat cat de fals este, ci cat talent are de a fi ridicol si, mai ales, razbunator. Acuzatiile aruncate in capul PSD nu raman doar simple vorbe spuse la nervi. Consecintele nu se vor lasa asteptate, caci Iohannis are la dispozitie toate mecanismele pentru a influenta ingrosarea haosului si continuarea protestelor. De acum inainte, cu o participare tot mai numeroasa a simpatizantilor lui. Telul lui este de a arunca peste bord guvernarea social-democrata, la presiunea strazii, iar pentru asta nu se va da in laturi de la nimic. Iar daca in strada se va declansa razboiul romanilor pro cu romanii contra Iohannis, va fi cu atat mai bine pentru cei ce-l sustin. Mai are importanta ca vom umbla toti cu capetele sparte? Nu! Important este doar ca PSD si ALDE sunt de vina, apud Iohannis.

Ceausescu-PCR! Iohannis-PNL!

Cu un discurs jenant si incoerent, punctat de regionalisme, pilde imaginare sau pilde din testamentul lui Mihai Viteazu, probabil ca sa-si arate sclipirea mintii, Klaus Iohannis a reusit sa fie doar penibil. Este greu de spus daca, dupa ce coalitia a parasit sala, satula de atata stupizenie, PNL si USR il aplaudau frenetic la fiecare cinci cuvinte ca o consecinta fireasca a pupatului condurului sau ca urmare a reflexului „Ceasescu-PCR”. Merge si „Iohannis-PNL” sau „Iohannis-USR”. Sa feliciti parintii fara minte care si-au scos copiii la proteste, expunandu-i la ger sau accidente mi se pare un gest nu de apreciere, ci, mai degraba, de inconstienta. Sau te pomenesti ca este mesajul de incurajare pentru protestatari. Ce se intampla daca se produc busculade si cativa copii cad victime? PSD e de vina, desigur, fie ca a asmutit jandarmii, fie ca nu i-a protejat pe demonstranti! Nu si presedintele care instiga, catusi de putin voalat, la continuarea protestelor in afara legii si la dezbinarea societatii.

author avatar
Valentin Boeru
4.086 afisari

7 COMENTARII

  1. Il doare-n cur de romani, are treaba doar cu ambitiile lui idioate. Vrea sa arate cine e jupanul.

  2. Activitate usoara ! Drumul spre Hollywood a inceput !
    Ai alaturi o echipa puternica ! Sigur functioneaza si pentru tine !
    Solicita acum detalii la adresa de email cosdadi@yahoo.com

  3. Basisto-iohannisti afirma ca parasirea salii parlamentului, de catre PSD si ALDE, la discursul marlanului a fost un gest infantil. GRESIT!
    Parasirea salii de catre PSD si ALDE a fost un gest de demnitate. Nu poti asculta un marlan infractor care da sfaturi de moralitate. Daca Romania ar fi fost stat de drept si nu de DREPTI si ar fi avut Justitie si nu „justitie” = POLITIE POLITICA, famigliei Iohannis i s-ar fi facut dosar penal pentru FALS SI UZ DE FALS IN FORMA CONTINUATA dupa ce a pierdut doua case in instanta pentru acelasi motiv: FALS SI UZ DE FALS. Pe langa aceasta, ancheta s-ar fi extins si la modul in care au fost obtinute si celelalte case si la averea famigliei… Asa se procedeaza in tarile DEMOCRATE si cu o JUSTITIE REALA. Parerea mea este ca OUG 13/2017 era foarte buna si respecta cerintele CCR, ale consiliului de la Venetia si jurisprudenta CEDO. DNA nu doreste aceste precizari in ceea ce priveste abuzul in serviciu pentru ca nu poate aplica tripla masura. In prezent, daca esti de la PSD si/sau ALDE, ai produs o paguba de 50 000 lei ti se face dosar penal… Daca esti din sfera Cotroceniului sau a PDL in piele de PNL sau de la USR si ai facut o paguba de 200 000 de lei, ti se face dosar de contraventie. Acel prag delimita, in primul rand, faptele contraventionale de faptele grave si penale, nu excludea recuperarea banilor si mai aducea un lucru in plus: FACEAI ACEEASI PAGUBA, PRIMEAI ACEEASI PEDEAPSA. Bineinteles ca, pentru cei iesiti in strada impotriva acestei OUG, a fost extrem de greu si complicat sa citeasca cele 2 pagini ale OUG 13/2017. Cam la fel de greu cum le-a fost sa citeasca proiectul gratierii care avea 4 pagini din care trei cu exceptii… Dar in fine… Fiecare cu parerea lui… Pacat ca nu toti o au in cunostinta de cauza si se limiteaza in a o prelua de la altii care au preluat-o de la altii si tot asa.
    P.S. OUG 13/2017 si proiectul gratierii au fost doar pretexte. Motivul real este ca Iohannis doreste toata puterea, vrea „guvernul meu” si apara POLITIA POLITICA DE TIP STALINIST (DNA+SRI) pentru ca asa nu i se redeschid dosarele de retrocedari frauduloase, conflict de interese, incompatibilitate si nu li se face dosar pentru FALS SI UZ DE FALS IN FORMA CONTINUATA…
    Cat despre Kovesi….: as fi curios sa aflu ce se mai intampla cu dosarele penale ale fratelui si cumnatei ei…, dosare tinute la secret (probabil pana se vor prescrie faptele).

    • Foarte adevarat totul. Nu a fost decat o manevra prin care incerca sa preia toata puterea.Nu cred ca se va opri aici, vom ajunge martorii unor evenimente incredibile in lupta lui de a fi stapanul absolut al Romaniei.

  4. Cine crede ca protestele au fost spontane si continua asa, de la sine, e naiv rau de tot. Serviciile secrete sunt principalul artizan, se vede de la o posta. In tara aceasta nu se intampla nimic fara acordul sau sprijinul lor nemijlocit. Cand Iohannis lanseaza o declaratie de razboi politic tarii, cu toate consecintele ce decurg din aceasta, este evident ca si serviciile sunt pregatite pentru tot ce urmeaza. Mai mult, Romania nu este o insula izolata, unde fiecare sa-si faca de cap dupa cum vrea. UE are interese financiare enorme aici, asa ca nici Iohannis nu e de capul lui, are si el un stapan in fata caruia raspunde si care il dreseaza permanent cum sa danseze. Pe de alta parte, serviciile secrete romane au si ele relatii de colaborare cu serviciile occidentale, si uite cum se leaga povestea. Cat de prost trebuie sa fii ca sa ii acorzi credit lui Iohannis cand joaca rolul lui Harap Alb?

  5. Nu am putut sa-l urmaresc live,imi era prea scarba mai rau decat la basau,dar am gasit pe yutube un colaj cu principalele gestuti,cu subanteles foarte clar,al balegarului, prin care incerca fara succesuri sa-l imite pe adolf.Cum care adolf,am un caine maidanez cu acelasi nume.Mutalakul kwja(j de la javra si mai ordinara si a de la adolf) a luat-o rau pe miriste,ridica mana dreapta si saluta apoi isi duce aceeasi mana in dreptul inimii cu care iubeste foarte mult copiii,cei iesiti,scosi cu forta la miting contrar legislatieie acestei colonii,nu pe cei la care a participat ca-consilier in piata,oborul de vinzare a acestora.Se mai indoieste cineva de pornirile ancestrale ale marelui adolf cel alb,maraie,latra si isi da ochii peste cap,huo mai javra,la cotet.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger