AcasăNewsPresedintele Italiei a demisionat

Presedintele Italiei a demisionat

Presedintele Italiei, Giorgio Napolitano, si-a dat demisia din functia pe care o ocupa din 2006.

Napolitano ar fi vrut sa renunte la functie inca din 2013, cand i s-a incheiat primul mandat de sapte ani, dar a cedat rugamintilor venite din partea politicienilor si a acceptat un nou mandat de sapte ani, fapt care a asigurat o oarecare stabilitate politica Italiei.

Totusi, ajuns la 89 de ani, Giorgio Napolitano a anuntat, miercuri dimineata, ca nu mai are forta necesara pentru a conduce Italia si a decis sa demisioneze.

„Profit de aceasta ocazie pentru a-mi anunta demisia, din cauza varstei inaintate; nu mai pot ignora semnele de slabire. Varsta inaintata isi arata efectele – limitari si dificultati – asupra sarcinilor pe care le are un sef de stat. Reformele trebuie continuate, iar alegerea viitorului presedinte al Italiei este un test de maturitate pentru clasa politica”, a fost mesajul transmis de Giorgio Napolitano.

Fostul presedinte al Italiei a vrut sa-si asigure compatrioti ca a dat tot ce a avut mai bun pentru Italia in perioada in care a fost seful statului.

In cei noua ani in care Giorgio Napolitano a fost la putere, Italia a avut nu mai putin de cinci premieri: Romano Prodi, Silvio Berlusconi, Mario Monti, Enrico Letta si Matteo Renzi.

author avatar
Cristi Ionita
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger