AcasăNewsPresedintele Basescu a invitat vineri, separat, partidele la consultari

Presedintele Basescu a invitat vineri, separat, partidele la consultari

Presedintele Traian Basescu a trimis, vineri, o scrisoare presedintilor partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlamentul Romaniei, prin care ii invita in aceasta seara, la consultari la Palatul Cotroceni. Formatiunile din USL sunt chemate la discutii separat.

„In temeiul art. 85 alin. (1) si al art. 103 alin. (1) din Constitutia Romaniei, in conformitate cu care ‘Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament’, avand in vedere demiterea Guvernului in urma retragerii de catre Parlament a increderii acordate și ținand cont de faptul ca niciun partid politic nu are o majoritate absoluta a locurilor din Parlamentul Romaniei, va invit la Palatul Cotroceni, in data de 27 aprilie 2012, conform programului anexat, pentru consultari in vederea desemnarii unui candidat pentru functia de prim-ministru”, suna textul invitatiei adresate de seful statului liderilor formatiunilor politice.

Cu precizarea ca fiecare delegatie poate fi formata din maxim 12 persoane, programul consultarilor va fi urmatorul: Orele 17.00 – 17.30 – Partidul Social Democrat; Orele 17.30 – 18.00 – Partidul National Liberal; Orele 18.00 – 18.30 – Partidul Conservator; Orele 18.30 – 19.00 – Grupul parlamentar al minoritatilor nationale; Orele 19.00 – 19.30 – Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania; Orele 19.30 – 20.00 – Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei; Orele 20.00 – 20.30 – Partidul Democrat Liberal.

Motiunea de cenzura “Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!”, depusa de USL impotriva Guvernului Ungureanu a trecut de Parlament. Executivul condus de Mihai Razvan Ungureanu a fost demis, vineri, la doar 78 de zile de la investire. Motiunea de cenzura a fost adoptata cu 235 de voturi “pentru” si 9 voturi “impotriva”.

102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger