AcasăNewsPresedintele Basescu a promulgat Legea care abiliteaza Guvernul sa emita ordonante

Presedintele Basescu a promulgat Legea care abiliteaza Guvernul sa emita ordonante

(foto: rtv)

Presedintele Traian Basescu a semnat, vineri, 4 ianuarie 2013, decretul pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante.

(foto: rtv)

Departamentul de Comunicare Publica al Administratiei Prezidentiale a anuntat, vineri, printr-un comunicat de presa, ca seful statului a semnat decretul prin care abiliteaza Guvernul sa emita ordonante.

Prin acest act legislativ, Guvernul este imputernicit ca, de la data intrarii in vigoare a legii, sa emita ordonante in domenii care nu fac obiectul legilor organice. In acesata categorie intra urmatoarele domenii: finante publice si economie, agricultura si dezvoltare rurala, transporturi si infrastructura, dezvoltare regionala si turism, mediu, administratie si interne, cultura, achizitii publice, fonduri externe nerambursabile, si contraventii.

Semnand acest act, Basescu si-a onorat o promisiune pe care i-a facut-o premierului Victor Ponta.

Premierul a aratat, in sedinta de vineri a Guvernului, ca este necesar ca aceasta lege sa fie publicata in Monitorul Oficial inaintea ordonantei privind impozitele si taxele locale si le-a spus ministrilor ca a discutat pe aceasta tema cu seful statului, care l-a asigurat ca va semna chiar vineri decretul.

“Am vorbit cu presedintele si ne-o trimite astazi (vineri, n.r.) si atunci putem sa punem pe ordinea de zi ordonanta privind reglementarea unor masuri financiar-fiscale, cea cu cresterea cu 16%, si publicati ordonanta dupa ce se publica legea”, i-a spus Ponta sefului SGG.

author avatar
Alina Costache
256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger