AcasăNewsPresedintele Americii, pacient de Socola

Presedintele Americii, pacient de Socola

Trump promite bombe mai mari si mai puternice decat are Putin

Etajul doi, camera 13, holul din stanga, a patra usa pe dreapta. Institutul de Psihiatrie de la Socola ar trebui sa-i fie resedinta lui Donald Trump, nu Casa Alba. Discursul despre starea natiunii a reflectat imaginea unui personaj bolnav, care se contrazice singur, disperat sa arate lumii ce arme mari si puternice are si cu degetul tremurand pe butonul din valiza nucleara. Nu-i de glumit cu el, dar ce e periculos – stie chiar el asta si ii place al naibii de mult!

Trump promite bombe mai mari si mai puternice decat are Putin

Starea natiunii e cel mai asteptat moment al anului in politica americana. Trebuie sa reprezinte un discurs al presedintelui despre problemele tarii, despre directia spre care merge SUA, trebuie sa cuprinda masuri economice si promisiuni sociale. De unde, la Trump, Starea natiunii are legatura cu Rusia si Putin, cu nord-coreeanul Kim, noul prieten la fel de diliu pe care si l-a facut Donald, e despre China, Orientul Mijlociu si problemele din Venezuela!

Pentru noi, ca europeni, conteaza ca liderul de la Washington are in vederile sale UE si vorbeste despre asta, pe baza informatiilor oferite ne raportam la viitorul apropiat. Dar ce te faci daca Trump o da-n SF si zice de bombe si rachete, mai mari si mai frumoase ca alea de se lauda Putin cu ele (si asta, alt dilimac!)?

Tratatul cu Rusia si cursa inarmarii

Excelenti consilieri militari are Trump, dar asta nu pare a conta pentru sofisticatul presedinte american. Ocupantul fotoliului din Biroul Oval nu asculta de nimeni si face tot cum il taie capul. Astfel, la provocarile lansate de Vladimir Putin, Donald Trump raspunde cu o veritabila cursa a inarmarii la al carei start SUA sunt pregatite sa se inscrie.

Cand Putin vine in fata omenirii si arata ce rachete moderne a mai construit Rusia, Trump raspunde astfel: „Acum mai multe decenii, Statele Unite au incheiat un tratat cu Rusia, prin care noi am fost de acord sa ne limitam si sa ne reducem capacitatile in domeniul rachetelor. In timp ce noi am respectat intocmai acordul si regulile, Rusia a incalcat in mod repetat termenii. De aceea am anuntat ca ne retragem din INF. Chiar nu avem de ales! Poate ca putem negocia un acord diferit, adaugand China si pe altii, sau poate ca nu se poate. In cazul asta, vom depasi de departe in investitii si inovatii pe toti ceilalti”. Iar de aici incolo, delirul a pus stapanire pe „spiciul” trumpist: „In ultimii 2 ani, am reconstruit pe deplin armata SUA, cu 700 miliarde de dolari alocate anul trecut si 716 miliarde dolari in 2019 (…) Ca parte a consolidarii militare, Statele Unite dezvolta un sistem de aparare antiracheta de ultima generatie”.

Altfel, pentru Donald Trump urmeaza o noua intrevedere cu presedintele nord-coreean Kim Jong-Un. Asa, ca intre doi prieteni buni, care isi inteleg unul altuia nevoile. „Daca nu as fi castigat alegerile, dupa parerea mea acum eram angrenati intr-un razboi major cu Coreea de Nord, cu milioane de oameni ucisi. Mai este multa munca de facut, dar relatia mea cu Kim Jong-Un este una buna. Iar presedintele Kim si cu mine ne vom intalni din nou pe 27 si 28 februarie, in Vietnam”.

Despre zidul la granita cu Mexicul (vis la care nu renunta!) si dorinta de inlaturare de la putere a lui Nicolas Maduro, aproape ca nici nu are rost sa pomenim, ele oricum sunt elemente omniprezente in luarile de pozitie ale presedintelui Trump.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
676 afisari

8 COMENTARII

  1. Sa privim cu ingrijorare aceste manifestari ale superputerilor militare de pe planeta si mai ales lupta pentru putere din interiorul aliatului nostru strategic si principal.Nu sunt semne bune,mai ales a luptei interne pentru conducerea din usa,in sensul ca acestea pot epuiza puterea marelui aliat si ne putem trezi fara sustinerea lui,mai ales ca uie sta sa se pravaleasca catre o si mai mare birocratizare.

  2. Chiar trebuie sa publicati asa ceva ? Eu inteleg libertatea de opinie dar macar sa fie exprimata in termeni civilizati. In rest numai de bine.

  3. Donald ca ofițer isi cunoaste puterea. Voi cititi acolo 700 de miliarde? Sefu Nato spunea ca avem stransi 100 de miliarde. Pana mai ieri credeam ca Nato si Pentagon au impreuna 500 de milarde, dar au impreuna 800 de miliarde adica de 20x mai mult ca Rusia. Atunci cum sa nu crezi in arme sofisticate cand Sua construia un vas pe zi sa alimenteze Anglia acum 80 de ani. Donald nu minte au capacitatea. Despre Mexic. Migranti din Honduras, Venezuela si Mexic forteaza granita de sud a Sua precum forteaza Siria, UE. Problematic pt Sua ca nu au locuri de munca e vorba de milioane de oameni. Atunci cum te aperi? Faci un zid desi e cam caraghios dar nu stii cum sa te aperi.Ce a facut Orban prima? A insirat sarma ghimpata dupa m arsul sirienilor prin Budapesta… Oamenii ce forteaza intrarea nu sunt pe sprinceana sunt si criminali traficanti si pot fi chiar spioni. Atunci ca se face ca nu Donald expluateaza politic sudul chiar daca estul e liberal europenizat macar Donald tine captiv electoratul sudist. Eu nu cred ca e nebun si nuanteaza la Kim. Si eu cred ca Killary nu avea diplomatia necesara si intra nu in razboi, dar intr-o criza majora cu Corea din N.

  4. In calculul meu nu intra bugetul apararii al fiecarei cele 30 de tari Nato updatati-va siteurile ca de ieri Macedonia de N e membru deplin. Probabil bugetul total al celor 3o de state aliate atinge suma de 1 triliard 100 de miliarde €… La asta nu se adauga bugetul partenerilor Nato probabil ca toata suma de razboi a aliatilor si partenerilor atinge suma de 1 triliard 500 de miliarde €. Da la asta nu se pune rezerva de razboi bani si aur din banci engleze americane franceze etc. Probabil ca ea atinge suma de 3 triliarde 500 de miliarde ban cash. Adica de 140x mai mult ca Rusia.

  5. Atunci cum sa nu te simti puța’n vânt ca Putin cand ai putin.

  6. Cezarica sclavul democratilor lui Clinton killary,soros ,etc. Isi arata si el fidelitatea fata de globalisti.Asa cum in PSD ca la un semn toti securistii s-au dus la partidul lui Ponta asa si in media apar permanent art.denigratoare la adresa lui Trump! Si in ziaru’/site’u ,,adevarul” etc.

  7. Cine urmărește întreg discursul lui Trump – aplaudat în picioare, în nenumărate rânduri – va constata că nu a fost nici vorbă de aberațiile acestui fals jurnalist. Iar despre reiterarea credinței în Dumnezeu, precum și alte aspecte foarte pozitive, nimic. Păcat, ziarul National pare unul serios, dar uite că găzduiește și tâmpiți.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger