Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Presedintele a sesizat CCR cu privire la modificarea Codului penal

Presedintele a sesizat CCR cu privire la modificarea Codului penal

Autor:

Klaus Iohannis se adreseaza din nou Curtii Constitutionale. De aceasta data, Presedintia a anuntat ca primul om in stat i-a trimis, miercuri, o sesizare presedintelui Curtii Constitutionale.

 

iohannis 2 720x426 Presedintele a sesizat CCR cu privire la modificarea Codului penalEste vorba despre o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum si a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, ajunsa la Cotroceni, in vederea promulgarii, in urma cu aproape trei saptamani, mai precis pe 6 iulie.

“Ca prima Camera competenta, legea supusa controlului de constitutionalitate a fost adoptata de Senat in sedinta din data de 3 iulie 2018. Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum si a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie a fost adoptata cu incalcarea prevederilor art. 75 alin. (2), fiind dezbatuta si adoptata cu depasirea termenului constitutional de 60 de zile stabilit pentru prima Camera sesizata”, se mentioneaza, intre altele, in textul sesizarii, postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

sursa foto: Facebook
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!