Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Presedintele a sesizat CCR

Presedintele a sesizat CCR

Autor:

Pe langa decretele semnate, in cursul acestei prime zile a saptamanii, Klaus Iohannis a adresat si o sesizare institutiei conduse de catre Valer Dorneanu.

 

iohannis cotroceni 720x413 Presedintele a sesizat CCREste vorba despre o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 86/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, precum si pentru unele masuri pentru buna organizare si desfasurare a referendumului national pentru revizuirea Constitutiei, considerata “neconstitutionala in ansamblul sau”.

Actul normativ fusese trimisa dinspre Parlament catre Cotroceni, spre promulgare, pe 19 decembrie anul trecut. Din amplul text al sesizarii publicate pe site-ul Administratiei Prezidentiale rezulta, intre altele, faptul ca “prin continutul normativ, legea dedusa controlului de constitutionalitate contravine unor norme si principii constitutionale”, motivele fiind prezentate pe larg in continutul adresarii trimise in aceasta zi de 7 ianuarie Curtii Constitutionale (CCR).    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!