Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Prerogative extinse pentru presedintele turc

Prerogative extinse pentru presedintele turc

Autor:

S-au aflat rezultatele recent desfasuratului referendum din Turcia, in care cetatenii au fost chemati la urne pentru a se pronunta pe marginea modificarii Constitutiei, mai exact asupra variantei de a se acorda prerogative sporite presedintelui.

 

In timp ce opozitia a invocat nereguli, Erdogan si-a revendicat victoria in fata sustinatorilor sai, sustinand ca au fost 25 de milioane de turci care au ales “da” – adica tabara a obtinut peste 51 % din voturi – si ca “acest vor este foarte important”.

O data cu modificarile aduse legii supreme a statului, care ar urma sa se opereze abia peste doi ani, se desfiinteaza postura de premier, iar, printre altele, presedintele isi va putea mentine apartenenta politica la un partid. Pe scurt, Turcia se va transforma din republica parlamentara intr-una prezidentiala.

Insa nici bine nu s-au anuntat aceste rezultate ale consultarii publice, ca despre liderul de la Ankara s-a aflat ca ar avea in plan sa convoace un nou referendum, de aceasta data pe tema reintroducerii pedepsei cu moartea.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!