AcasăNewsPreotii au voie de la Papa sa ierte pacatul avortului

Preotii au voie de la Papa sa ierte pacatul avortului

O schimbare esentiala de abordare asupra unui subiect delicat, cum este cel al intreruperii unei sarcini, a venit la inceputul acestei saptamani chiar din directia liderului Bisericii Catolice, care le-a dat preotilor catolici dezlegarea de a acorda iertare celor care comit pacatul avortului.

Fara sa dea vreo clipa inapoi in privinta gravitatii acestui pacat, care frange o viata nevinovata, Papa Francisc a subliniat, intr-o scrisoare ce vine la incheierea unei perioade denumite simbolic „Anul Milostivirii”, faptul ca „nu exista niciun pacat pe care mila Domnului sau nu il poata ajunge si sa-l stearga, atunci cand e vorba despre o inima care se caieste ce cauta o impacare cu Tatal”.

Suveranul Pontif daduse deja o dispensa tuturor preotilor – si nu doar episcopilor, care aveau oricum acest drept – pe perioada acestui an al „Milostivirii”, de a absolvi o femeie de pacatul intreruperii unei sarcini. De aceasta data, insa, optica si mai iertatoare in aceasta privinta sensibila se extinde. „Drept urmare acord tuturor preotilor, in virtutea ministeriatului lor, facultatea de a le absolvi de vina pe toare persoanele care au comis pacatul unui avort”, se mentioneaza in scrisoarea atribuita liderului Bisericii Catolice.

Inca nu se stie daca aceasta dispensa ar putea cuprinde intreg intervalul pana la incheierea mandatului Sanctitatii Sale in fruntea Bisericii Catolice.

136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger