AcasăNewsPremierul turc, pentru Bashar: „Atentatul din Reyhanli nu va ramane fara raspuns!”

Premierul turc, pentru Bashar: „Atentatul din Reyhanli nu va ramane fara raspuns!”

Carnagiu dupa explozia masinilor-capcana

Politia a arestat noua cetateni turci suspectati de implicare in atentatul de sambata, cu doua masini-capcana, comis in Reyhanli, oras aflat la granita Turciei cu Siria.

Carnagiu dupa explozia masinilor-capcana

Atentatul s-a soldat cu 46 de morti si  o suta de raniti si a fost legat de incursiunea secreta a unui emisar american in zona de nord a Siriei, unde s-a intalnit cu comandantii Armatei Siriene Libere.

„Dosarul armelor chimice” e buba

Vicepremierul turc, Besir Atalay, a declarat ca organizatia din care faceau parte cei noua a lucrat cu serviciile secrete siriene pentru a executa acest atentat. Imediat dupa comiterea atentatului, tineri turci de religie alawi (religie careia ii apartine presedintele Bashar al-Assad), inarmati cu acelasi tip de bate, i-au atacat pe sirienii din oras, inclusiv pe doctorii care s-au dus sa ajute ranitii. Este posibil ca atacurile sa fie un „raspuns” la faptul ca premierul turc, Tayyip Erdogan, are pregatit pentru Obama, cand se vor intalni, la 16 mai, un dosar din spitalele turcesti din care reiese ca trupele lui Bashar au folosit arme chimice pe rebeli! Sau pentru incursiunea secreta de vineri a fostului ambasador american la Damasc, Robert Ford, in nordul Siriei, unde s-a intalnit cu comandantii Armatei Siriene Libere din Alep si Idlib!

Dr. Martini, ingrijorat de atacurile tinerilor turci asupra sirienilor

Atacata o ambulanta trimisa de sirienii din Romania

O marturie socanta vine din partea a doi sirieni, trimisi cu ajutoare de catre Comunitatea Siriana Libera din Romania, via Austria, inclusiv cu o ambulanta. Dupa explozii, Khallouf si Sami Ajuri au fugit sa dea o mana de ajutor. Ambulantele turcesti inca nu sosisera. Au luat trei raniti grav si-i duceau spre spital, cand au fost atacati de tineri turci. Masina a fost sparta, iar daca atacatorii n-ar fi fost imprastiati de politia turca, care a tras in aer, cei doi ar fi fost linsati. „Am reusit sa ducem ranitii la spital, apoi n-am iesit din casa. Pacat! Puteam sa ajutam mai mult!” Dr. Ammar Martini, managerul grupului de spitale siriene Orient din Reyhanli, a declarat pentru „National”: „Unul dintre doctorii nostri, stomatolog, dr. Maysoon Kadi, a fost ranit, a fost operat, iar acum e bine. Am inchis spitalul si stam inauntru. Suntem foarte tristi. Este atat de dificil sa lucrezi in astfel de conditii, intre doua fronturi, trupele lui Bashar pe de-o parte, care fac din ce in ce mai multe victime, si acesti tineri care ne ataca. Nu stim cand se vor termina aceste masacre. Numai decizia SUA poate permite lumii sa termine cu Bashar!”

[youtube]CzIARBLFAfo[/youtube]

[youtube]FipX3ES7amA[/youtube]

author avatar
Adina Mutar
370 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger