AcasăNewsPremierul macedonean, oaspetele Vioricai Dancila la Palatul Victoria (VIDEO)

Premierul macedonean, oaspetele Vioricai Dancila la Palatul Victoria (VIDEO)

Seful Executivului Republicii Macedonia de Nord, Zoran Zaev, a ajuns miercuri dimineata la sediul Guvernului roman.

A fost intampinat de Viorica Dancila, cu care a avut o intrevedere, inainte de a iesi impreuna in fata presei, pentru o declaratie comuna. „L-am asigurat de intreaga sustinere a Romaniei pentru ca Macedonia de Nord sa devina, cat mai repede, cel de-al 30-lea stat aliat NATO si l-am informat ca procesul legislativ prin care Romania ratifica Protocolul de aderare al Macedoniei de Nord la Alianta va fi incheiat in perioada imediat urmatoare. In acest sens, proiectul de lege privind ratificarea a fost aprobat de Guvernul Romaniei si adoptat ieri, in unanimitate, in Camera Deputatilor. Am reconfirmat omologului meu din Macedonia de Nord sustinerea puternica a Romaniei pentru parcursul european al tarii sale si l-am incurajat sa continue procesul de reforme pentru a avea argumentele necesare adoptarii unei decizii privind deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeana”, a subliniat premierul roman.

Pe agenda celor doi inalti oficiali figureaza si un pranz de lucru, care va incepe in mai putin de o jumatate de ora, la Palatul Victoria.

[youtube]HWpyM4wnDEM[/youtube]

Vizita lui Zaev la Bucuresti vine la mai putin de un an dupa ce Viorica Dancila avusese o prima runda de discutii cu omologul sau macedonean. Se intampla vara trecuta, in timp ce sefa Guvernului roman se afla in vizita oficiala la Skopje.

foto: gov.ro

93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger