AcasăNewsPremierul isi pune cenusa in cap: "Ne-am organizat foarte prost pentru votul...

Premierul isi pune cenusa in cap: „Ne-am organizat foarte prost pentru votul din diaspora”

Premierul Victor Ponta a recunoscut, sambata seara, ca guvernantii au organizat foarte prost votul din diaspora pentru alegerile prezidentiale.

Victor Ponta a precizat ca „dintr-un calcul gresit am zis ca va fi de ajuns numarul de sectii avute la alegerile prezidentiale din 2009. Daca veneau 10.000, 20.000 sau 50.000 de persoane in plus era ok. Dar au venit cu peste 200.000 mai multe persoane si am fost total depasiti”.

Ponta recunoaste si ca s-a gandit, dupa ce a pierdut alegerile prezidentiale, sa renunte la conducerea Guvernului si la functia de presedinte al Partidului Social Democrat. Totusi, „din respect pentru cele peste cinci milioane de persoane care mi-au acordat votul, am decis sa raman lider al Guvernului si al PSD cel putin pana la finalul mandatelor”.

„Optiunea mea e ca atunci cand ajungi intr-o functie atat de importanta ca cea de premier si presedinte, deja nu mai e jucaria ta, ajungi acolo cu sprijinul multor oameni. Ideea ca iti iei jucariile si pleci acasa e o chestie neserioasa. Pentru PSD, plecarea asa a doua zi din functia de premier, stiind ca cu siguranta nu vom mai fi la guvernare, era un fel de a spune „dupa mine potopul”, si eu am o datorie fata de oamenii care m-au votat”, a mai spus Ponta.

Premierul sustine ca nu a vrut sa suplimenteze numarul sectiilor de votare pentru al doilea tur de teama ca alegerile vor fi contestate, astfel, de cei care au ratat calificarea in turul al doilea, respectiv Monica Macovei, Elena Udrea sau Calin Popescu Tariceanu.

author avatar
Cristi Ionita
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger