AcasăNewsPremierul francez si-a anuntat demisia

Premierul francez si-a anuntat demisia

Manuel Valls, premierul Frantei, si-a anuntat, luni, demisia, la doar cinci luni din momentul in care a fost instalat in functie.

Decizia a venit din cauza problemelor economice tot mai grave cu care se confrunta Franta. Valls anunta inca din urma cu o luna ca francezii trebuie sa se pregateasca pentru a primi vesti dintre cele mai proaste.

Politicianul de 52 de ani sustinea ca Franta trece printr-un moment extrem de dificil ce o impiedica sa-si respecte obiectivul de reducere a deficitelor.

In cele din urma, Valls a decis sa-si inainteze demisia, alaturi de toti ministrii pe care ii desemnase. Asta si din cauza criticilor primite in legatura cu modul in care economia franceza a intrat in regres.

Un nou guvern ar putea fi anuntat inca de marti, iar specialistii nu exclud posibilitatea ca in fruntea noului guvern sa fie acelasi Manuel Valls, cu conditia impusa de presedintele Francois Hollande ca „noua echipa sa fie in conformitate cu orientarile pe care le-a definit el insusi pentru tara noastra”.

author avatar
Cristi Ionita
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger