AcasăNewsPremierul anunta o noua rectificare bugetara

Premierul anunta o noua rectificare bugetara

Victor Ponta, premierul Romaniei, a anuntat ca in luna octombrie se va efectua o noua rectificare bugetara.

Totusi, Victor Ponta a tinut sa precizeze ca Guvernul nu detine resurse secrete de finantare si ca rectificarea se va face pe sistemul „luam bani dintr-o parte si dam in alta”.

Premierul a anuntat ca exista finantare sigura pentru salarii, pensii si actiuni esentiale, doar ca, prin intermediul rectificarii se vor lua bani de unde nu sunt neaparat necesari si se vor da bani unde sunt probleme.

„O sa avem rectificare bugetara in octombrie, dar rectificare inseamna ca luam bani de la unii si dam la altii. Nu inseamna ca avem niste bani cu care nu avem ce face, ci inseamna ca ii luam de unde nu sunt absolut necesari si ii ducem unde arde. Saptamana trecuta, 25 de milioane de lei am dat in judetul Galati pentru inundatii si cred ca am facut bine. Am luat banii dintr-un loc si i-am pus in alta parte. Categoric, toate salariile, toate pensiile, lucrurile esentiale le avem acoperite si le platim fara probleme” a declarat Ponta, conform rtv.net.

Premierul a precizat ca, pentru 2014, principalul obiectiv va fi reducerea impozitarii muncii. Totusi, Victor Ponta a tinut sa precizeze si ca Romania nu-si poate permite sa dea salarii mari in conditiile in care impozitul este 16%. „Ce le spun tuturor este ca banii pe care ii avem, mult mai multi vin din fonduri europene, mai putin din taxe si impozite, pentru ca nu o sa avem, cu 16 la suta cota unica, scolile si spitalele din Germania, unde se platesc 45 la suta taxe, sau din Finlanda si Suedia, unde se platesc 50 la suta taxe. Nu poti sa ai si taxe mici, si venituri mari ca aceia care au taxe mari. E o decizie ce alegem. Si am ales ca, pentru dezvoltare economica, sa avem in continuare o fiscalitate redusa”, a anuntat Ponta.

author avatar
Cristi Ionita
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger