AcasăNewsPremiera! Primul medicament oncologic creat in Romania pleaca la export

Premiera! Primul medicament oncologic creat in Romania pleaca la export

Fabrica de medicamente Polisano Pharmaceuticals, o investitie de 70 de milioane de euro a grupului Polisano din Sibiu, controlat de familia Vonica, a realizat primul export de medicamente oncologice, in Germania si Spania.

 

Astfel, Polisano a livrat un prim lot de 229.000 de unitati farmaceutice de Imatinib mesylate, medicament oncologic prescris in tratamentul leucemiei. „Momentul livrarii a coincis cu expirarea patentului pe teritoriul Germaniei si Spaniei pentru molecula de Imatinib, de la aceasta data produsul devenind generic. Pe masura expirarii protectiei data de patent pentru produsul original, fabrica din Sibiu va livra, pana la sfarsitul anului, acest produs vital in tratarea cancerului si in Franta, Marea Britanie, Italia, Elvetia si Polonia”, se arata intr-un comunicat al Polisano.
Inaugurata anul trecut, fabrica se intinde pe o suprafata de 33.000 metri patrati, avand peste 400 de echipamente si linii de fabricatie de ultima generatie, cu o capacitate de productie de 32 milioane de unitati comerciale, echivalentul a 682 milioane de unitati farmaceutice. Grupul Polisano mai cuprinde un distribuitor de medicamente, o retea de farmacii, patru clinici cu laboratoare proprii in Bucuresti si Sibiu, un spital privat in Sibiu, doua centre de fertilizare in vitro si o maternitate privata.

author avatar
National
844 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger