AcasăNewsPremiera: Preotii catolici au voie sa ierte pacatul avortului

Premiera: Preotii catolici au voie sa ierte pacatul avortului

Papa Francisc a anuntat, intr-o scrisoare data publicitatii luni, ca va permite preotilor catolici sa ierte pacatul avortului. „De astazi inainte le acord tuturor prelatilor, in virtutatea slujbei lor de slujire a enoriasilor, permisiunea de a-i ierta pe cei care au comis pacatul avortului”, a scris Papa. In acelasi timp, insa, Inaltul Prelat a tinut sa reitereze „foarte ferm ca avortul este un pacat grav, intrucat pune capat unei vieti nevinovate, dar nu exista niciun pacat pe care mila Domnului sa nu-l poata atinge si sterge atunci cand intalneste o inima care se caieste si care isi doreste sa traiasca in pace cu Dumnezeu”. Biserica Catolica a condamnat dintotdeauna avortul ca pe un pacat imens, iar cei care il comiteau erau automat excomunicati. In trecut, doar un episcop putea garanta absolvirea de vina.

author avatar
Mihai Koblenko
207 afisari

2 COMENTARII

  1. Vino si tu alaturi de campioni! Avem planuri mari!Fii si tu un invingator!
    Sansa e a celor care incep acum!Nu mai trebuie sa astepti!Neobisnuit! Faci bani cu cel mai bun subiect de film!Un subiect de film care iti aduce bani!
    Un film senzational si bani multi pentru tine!Proiect B: bani frumosi! Solicita acum detalii la adresa email:anatamas17@yahoo.com

  2. Încă odată se adeverește că biserica catolică este o afacere cu ingrediente politice. Se poate afirma, fără de greșeală,că este un partid politic, cu o doctrină milenară, ce se găsește în Biblie, dar care este eludată funcție de multiplele interese lumești pe care le are. Prostia enoriașilor pe care se sprijină prostirea, înșelarea acestora, este necuprinsă. Să argumentez: cum a fost posibil, ca Biserica catolică să poată face gestul de genul indulgențelor? Acest gest, inventat de o minte diabolică, care nu se putea ascunde decât în mintea unui catolic(garantez că este santificat), a adus cea mai cumplită ofensă Creatorului. Doamne, multe mai poți răbda! Dar până când?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger