AcasăNewsPrefectul de Timis si primarul din Recas, coruptie in interes electoral

Prefectul de Timis si primarul din Recas, coruptie in interes electoral

Prefectul Eugen Dogariu (foto) si primarul Teodor Pavel au ajuns in atentia procurorilor anticoruptie

Prefectul judetului Timis, primarul din Recas si sefi ai Politiei sunt vizati intr-un dosar de coruptie, fapte ce ar fi fost comise in perioada 2013-2014. Primarul din Recas, Pavel Teodor, este suspectat ca ar fi intervenit pe langa sefi de politie pentru a interzice controalele rutiere in perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale.

Prefectul Eugen Dogariu (foto) si primarul Teodor Pavel au ajuns in atentia procurorilor anticoruptie

DNA a efectuat, ieri, perchezitii in judetele Timis si Arad, cinci dintre acestea fiind la institutii publice, iar restul la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane.

Fara amenzi in campanie electorala

Potrivit anchetatorilor, unor politisti din cadrul Politiei Recas li s-a cerut sa nu isi indeplineasca atributiile de serviciu de catre unii sefi care le-au interzis lucratorilor din cadrul compartimentului rutier Recas efectuarea de controale si actiuni pe linie de politie rutiera pe drumul comunal DC 147, drumul judetean DJ 609E, precum si pe strazile din localitatile aflate pe raza de competenta a Politiei orasului Recas.

Teodor Pavel

Motivul invocat ar fi fost ca primarul din Recas, Teodor Pavel, nu doreste sa mai fie sanctionati cetatenii orasului Recas, mai ales in perioada campaniei electorale prezidentiale. Politistii care nu se conformau acestei dispozitii erau mutati in alte posturi sau le erau desfiintate posturile, iar pentru a-si indeplini scopul primarul actiona si pe linie politica, apeland la omul de afaceri Gelu Milutinovici si la reprezentanti ai Prefecturii Timis. Totodata, procurorii au indicii ca sefi din Politie ar fi luat mita sub forma de anvelope pentru autoturisme, pentru avansari in grad, avansarile fiind facute la 1 decembrie 2014. In dosar se fac cercetari pentru fapte de trafic de influenta, abuz in serviciu si santaj, iar printre cei vizati sunt seful IPJ Timis, comisar-sef Sorin Muntean, adjunctul acestuia, comisar-sef Florin Bolbos, seful Serviciului Circulatie Rutiera Timis, Marcel Craciunescu, doi ofiteri de la Rutiera, precum si primarul orasului Recas, Teodor Pavel. De asemenea, in ancheta ar fi vizati prefectul judetului Timis, Eugen Dogariu, si omul de afaceri Gelu Milutinovici, sotul directoarei DGASPC Timis, Valentina Emilia Milutinovici, care este si presedintele Organizatiei de Femei a PSD Timis.

author avatar
Nicole Ionescu
874 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger