AcasăNewsPredoiu a predat tara procurorilor!

Predoiu a predat tara procurorilor!

Principalul instrument al lui Băsescu prin care procurorii au preluat puterea a fost devoalat

Dezbaterea motiunii de cenzura depuse de PNL-PMP-USR i-a oferit lui Calin Popescu Tariceanu prilejul de a arunca o adevarata bomba: liberalul Catalin Predoiu este de fapt cel care a transformat Romania intr-o ”republica a procurorilor”.

Principalul instrument al lui Băsescu prin care procurorii au preluat puterea a fost devoalat

Inainte ca motiunea de cenzura sa pice cu brio (a adunat doar 161 de voturi ”pentru” fata de cele minimum 233 necesare), Calin Popescu Tariceanu a povestit cum Catalin Predoiu a tinut mortis sa patroneze el noile Coduri penale – dragi ”sistemului” dar criticate atat de politicieni cat si de magistrati.

In context, Tariceanu a spus ca Predoiu a tinut mortis sa fie parintele actualelor Coduri, ba chiar a fortat nota pentru a nu rata aceasta calitate. ”La finele lui 2008, dupa cum stiti, PNL a trebuit sa treaca in Opozitie si hotararea luata atunci a fost ca niciunul din membrii Executivului care tocmai isi incheia mandatul sa nu mai participe la viitorul Guvern. Am avut o surpriza. Am avut pe cineva (Catalin Predoiu, membru al PNL-ului vechi la aceea vreme – n.r.) care era in functie la momentul respectiv si care mi-a spus ca vrea o derogare. A spus: sunt ambalat intr-un proiect foarte mare, am pornit la drum sa refacem codurile si vreau sa imi leg numele de acest proiect foarte important. Si fostul ministru a devenit ministru al Justitiei si in cabinetul urmator. (..) La noi, oamenii nu sunt atasati de valori si de principii, ci de cu totul si cu totul altceva. Ce a iesit? (…) Au iesit niste coduri catastrofale care transforma Romania intr-o republica a procurorilor”, a povestit pe indelete Tariceanu cum a devenit Catalin Predoiu principalul instrument al lui Traian Basescu in demersul menit sa intareasca si sa asigure invincibilitatea ”sistemului”. Un ”sistem” gata astazi sa-si infulece creatorii – vezi cazul lui Basescu – dar asta este o alta poveste.

Dragnea: Este o motiune ipocrita

Liviu Dragnea spune ca eticheta de ”ordonanta rusinii” se potriveste ordonantei de urgenta prin care fostul ministru al Justitiei Raluca Pruna a modificat, in 2016, Codurile penale. ”Voiam sa intreb: cand s-a vorbit despre ordonanta rusinii a fost vorba despre ordonanta Pruna, cand s-au modificat articole din Codul Penal in 24 de ore? Am vazut si eu, ca multi altii, din stenograma sedintelor de guvern, ca nu au fost puse in practica toate deciziile CCR. Cum si-a permis acel guvern si acea doamna ministru sa aleaga care dintre deciziile CCR sa fie puse in practica si la sugestia cui?”, a atacat liderul PSD de la tribuna plenului Parlamentului. Dragnea a mai precizat ca se astepta ca liberalii sa dea dovada de ”mai multa intelepciune in aceste moment dificile”, dar constata cu regret ca s-a inselat. ”PNL si USL, alaturi de presedintele Iohannis, se pare ca nu sunt interesati decat de recastigarea rapida a unui biet capital politic, asumandu-si riscul dezbinarii Romaniei. Ati depus o motiune ipocrita, care exprima nemultumirea ca ati pierdut alegerile. Cand oare veti intelege ca ati pierdut alegerile? Aceasta motiune este o nota de subsol la discursul slab si rautacios al presedintelui Iohannis. Faptul ca partide intregi se pun remorca la un singur om nu este un element de noutate”, acuza Liviu Dragnea.

Somnoroasele pasarele de la USR si-au facut cuib in plen

Nu se stie daca somnul senatorului USR Mihai Gotiu a dat sau nu nastere unor momstri politici, dar cert este ca exemplul l-a inspirat pe colegul sau de partid, fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu. Alexandrescu a fost surprins si el, ieri, dormind somn dulce in plen, in plina dezbatere a motiunii de cenzura menita sa dea jos Guvernul Grindeanu. Posibil este ca Vlad Alexandrescu sa fi realizat ca demersul este mort din start, motiv pentru care a purces sa viseze un final mai fericit. Unul in care USR-ul invinge si poate sa doarma netulburat in Guvern, la adapost de ochii presei si ai adversarilor politici, cel mai probabil. Filmat si pus urgent pe Facebook, senatorul s-a trezit intrebat cum de doarme in post. ”Nu dormeam, ma uitam in telefon”, a replicat pueril Vlad Alexandru. Ca USR va salva intai Bucurestiul si apoi Romania – sau invers – am inteles cu totii. Nu stim insa daca salvarea se va limita la visele useristilor doborati de somn in plin Parlament sau la scandarile stradale facute intre doua sforaieli. Ca de alte demersuri, programe, actiuni politice ale lui Nicusor Dan fie vorba intre noi  nu a auzit nimeni.

CCR le da cu flit lui Klaus Iohannis si CSM-ului

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins sesizarile depuse de seful statului si de presedinta CSM Mariana Ghena si a decis ca nu exista niciun conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si Parlament sau intre Guvern si puterea judecatoreasca.

”Guvernul a actionat legal in sfera lui de competenta de a emite Ordonante de Urgenta”, a decretat presedintese CCR Valer Dorneanu, ulterior luarii deciziei. Tot el a exclus si varianta existentei unui conflict intre Guvern si CSM. ” In ceea ce priveste pretinsul conflict cu autoritatea judecatoreasca, acesta ar fi fost valabil, ar fi existat in masura in care Guvernul ar fi nesocotit o obligatie legala de a solicita un aviz obligatoriu. Or, Consiliul Superior al Magistraturii apreciaza oarecum excesiv faptul ca textul din lege care se refera la avizarea acelor aspecte care privesc autoritatea judecatoreasca ar fi indreptatit CSM (…) sa dea aviz in orice probleme care privesc activitatea instantelor judecatoresti. Curtea s-a pronuntat prin mai multe decizii in sensul ca a circumscris acea notiune a activitatii autoritatii judecatoreste la aspecte care privesc organizarea si functionarea judecatoreasca, drepturile si cariera judecatorilor. (…) Ca atare, neexistand un asemenea conflict, si din acest punct de vedere am respins sesizarea”, a explicat Dorneanu.

Ca de obicei, UDMR isi liciteaza ”dreptul”

UDMR recurge la obisnuitul său santaj

UDMR-ul a anuntat ca nu are de gand sa voteze, nici pro si nici contra, considerand ca soarta Guvernului Grindeanu nu este ”o problema esentiala”. Important pentru UDMR este sa stie daca Romania este sau nu stat de drept, iar daca raspunsul e afirmativ atunci trebuie ca PSD sa miluiasca minoritatea maghiara cu niste privilegii, asta daca vrea sa se poata baza pe parlamentarii UDMR atunci cand va da din nou de greu. Pentru ca lucrurile sa fie de la inceput clare, Kelemen Hunor le-a comunicat pesedistilor si ce asteapta UDMR de la ei: aplicarea unor articolele din Legea educatiei ”nepuse in practica de cinci ani de zile (care in mod cert se refera la invatamantul in limba materna – n.r.)” si respectarea unor acorduri ”semnate si ratificate de catre Romania in materie de minoritati nationale, limbi regionale”. Dupa ce si-a precizat conditiile, UDMR-ul a avut grija sa sublinieze cat de important este votul parlamentarilor Uniunii in cazul unei motiuni: ”Azi (ieri – n.r.), dupa greselile guvernului Grindeanu, dar necunoscand intentiile celor care au initiat motiunea de cenzura, nu se poate vota cu inima deschisa nici pentru motiune, nici impotriva ei. Astazi deputatii si senatorii UDMR se vor abtine la vot”, a conchis Kelemen Hunor. Zicere din care se subintelege si ca UDMR va vota in viitor cu cine da mai mult, PSD-ul sau Opozitia.

author avatar
Simona Badulescu
16.482 afisari

2 COMENTARII

  1. Romania a avut niste regi care au construit industrii, dar care nu mai sunt, au construit sosele, dar care nu s-au facut dar banii alocati s-au dus,au construit cai ferate duble si care astazi sunt lasate in paragina si au vost distruse de unii interlopi si care s-au dat drept patroni. In 1945 a venit Dr. Petru Groza , care nu a facut nimic, doar a arestat mii de tarani , apoi a venit Gh. Gheorghiu Dej, care a arestat si el mii de romani care nu treceau la colhozul de stil sovietic sau romaneste colectivizare,si pe care i-a dus la canal, apoi a venit Ceausescu care iar a arestat mii de oameni si a creat lagare de munca…dar pe care l-am impuscat. A venit Iliescu care a chemat minerii cand i s-a cerut sa dea socoteala, apoi a venit Basescu care a devorat Romania CU PARTIDUL SI CU OAMENII LUI , apoi a venit Johannis care a divizat tara… Oare ce -o fi rau cu Romania noastra , oamenii astia pe care noi ii alegem nu inteleg ca trebuie sa fie pentru tara si popor si nu sa-i IMPUSCAM !?!?Johannis stie ca Romania va prelua conducerea Europei in 2019 si-si doreste cu limba de moarte sa devina presedintele Europei, poti tu sa iti imaginezi ca un fiu de cioban din tara Sibiului a ajuns conducatorul Europei ??? El nu va rata asta sub nici o forma ,de aceea se bate el cu toti , nu conteaza ca va face (deja a facut-o) de rusine o tara intreaga ? El se iubeste pe el insusi, restul nu conteaza, in America noi avem sloganul , „me,me,me at all cost-the rest don’t count „. Oare chiar vrem noi ,poporul roman, sa revenim la viata din timpul lui Ceausescu NU-L VEDETI pe acest DICTATOR IN FORMARE ?JOHANNIS, FARA IMUNITATE PREZIDENTIALA AR FI FOST CEL MAI MARE PENAL AL ROMANIEI !!! A VANDUT COPII PENTRU ORGANELE LOR,WOOOOOOW , A LUAT CASE CU ACTE FALSE , A INCALCAT FRECVENT CONSTITUTIA , A TRADAT POPORUL ROMAN !!!

  2. Citeste si te vei cutremura :Cineva, sau cativa …ne-au facut tradatori pe noi, cei care am reusit sa fugim din tara cand regimul comunist era cel mai tare ,la care am raspuns onest si corect…. sa nu mai ziceti ca am dat bir cu fugitii , poate unii dintre voi sunteti tradatorii sau parintii vostri care nu ati avut curajul sa va opuneti comunismului sau altii care au trait bine sub comunism , parintii lor fiind comunisti si care astazi faceti manifestatie…pentru ce as vrea sa stiu ?.Cititi va rog mai departe sa vedeti cat ne datorati noua si parintilor vostri care stateau 5-6 ore la rand sa prinda o paine sau un litru de lapte sau ulei, cand painea se dadea numai pe cartela… Student fiind , impreuna cu alti oameni curajosi, am facut parte dintr-o organizatie condusa de marele ministru de externe, Corneliu Manescu (Google his name or ask your parents )sa-l ucidem pe Ceausescu si sa instauram democratia in Romania , lucru care nu s-a spus sau auzit in Romania, voi tinerii habar nu aveti , dar sunteti foarte norocosi datorita noua ca noi am riscat pentru voi si ca v-ati nascut dupa revolutie sau erati prea mici ca sa realizati cu ce se manca si va asigur ca nici Johannis n-a miscat un deget asa de curajos era saracu’pe vremea aceea ,( intrebati-l daca macar avea curajul sa iasa afara din casa cand vedea 2 soldati cu automate AKM ,caine lup si politie la fiecare colt de strada .iar acum e mare zmeu si ne invata el politica ?) Numai ca unul dintre noi a tradat si am fost arestati,luati din pat noaptea spre dimineata , batuti si torturati luni de zile,ani de zile fara sa vedem vreun procuror ,judecator sau avocat, fara asistenta medicala , coaste rupte, coloana vertebrala rupta,ficatul lacerat, splina , asa ca sa va fie voua viata mai buna , sa traiti mai bine.Dupa ani de tortura am scapat prin Yougoslavia ,(ceilalti printre care si ofiteri de armata, generali , nu si-au mai vazut ,mamele, sotiile si copii lor niciodata ,D-zeu sa-i ierte ) si nu ne-am oprit decit in Germania, unde am lucrat la Radio Europa Libera ,apoi am plecat in SUA ,unde la fel am lucrat la radio Vocea Americii ,deoarece Europa era infestata cu Securisti romani, rusi etc .iar viata noastra de reporteri era in pericol si care ne vanau ca pe iepuri. Dar am continuat lupta impotriva comunismului si a unui Dictator Ceausescu,( dar o voi face si impotriva lui Johannis daca istoria o cere, chiar acum la ani mai multi si nu prea sanatosi).. , se ajunsese ca doi puteau vorbi pe strada , daca erau 3 se considera conspiratie si eram arestati pe loc .OARE VOI ASTAZI PRIN SUSTINEREA LUI JOHANNIS ASA ATI DORI SA TRAITI CUM AM DESCRIS EU ? NU VEDETI CA-I PLACE DICTATURA ??? TOTI TREBUIE SA DISPARA,PREDOIU, TURCA,KOVESI toti PDL.
    DECAT ASA MAI BINE MORT…SPUNEAM NOI, SPER CA NU SI VOI ! Va spune unul care a dat bir cu fugitii…dar care s-a intors in locurile care i-au fost si inca-i sunt dragi , muntii, marea, raul,lumea ,insa am gasit mai rau ca inainte , pacat de anii irositi ,nu ai mei ci ai tarii, care nu se mai intorc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger