AcasăNewsPreda: "Mi s-a propus sa intru in USL. Nu plec din PDL,...

Preda: „Mi s-a propus sa intru in USL. Nu plec din PDL, nu tradez!”

Cristian Preda

Europarlamentarul PDL Cristian Preda, propus pentru excluderea din partid, spune intr-un interviu la RFI ca i s-a propus sa intre in USL, dar a refuzat, pentru ca nu vrea sa plece din formatiunea democrat-liberala si nici nu este „omul tradarii”.

Cristian Preda

Cristian Preda a amintit ca, urmare a votului din BPN privind excluderea sa din partid, el a cerut sa fie audiat fie in BPN, fie in CNC, unde este si membru si unde va merge sa-si spuna punctul de vedere. „Pana atunci, sa fie foarte clar: eu nu plec din PDL, nu demisionez. Am refuzat de altfel apelul «camarazilor», pentru ca mi s-a facut aceasta invitatie de a merge in randul USL. Departe de mine un asemenea gand! N-am nimic de-a face cu socialismul in forma USL sau intr-o alta forma. Nu plec, nu raspund unei asemenea invitatii si voi sprijini de altfel candidatii PDL la alegerile locale, in primul rand pe cei carora le-am promis acest lucru inainte de decizia BPN, ca si pe altii, toti cei care au nevoie de sprijinul meu si care cred ca intelectualii au un loc in politica, pentru a raspunde apelului public, pe care l-a facut si premierul Ungureanu. Nu ma dau in laturi sa sprijin candidaturile in care cred”, a sustinut Preda.

Intrebat daca va sustine toate candidaturile mai putin pe cea a lui Silviu Prigoana, Cristian Preda a raspuns: „Sa-mi dati voie ca de data asta sa-l citez chiar pe Silviu Prigoana: acest subiect este inchis pentru mine, pana in momentul in care vom avea discutia in BPN si in CNC”.

Chestionat in legatura cu cei care i-au propus sa intre in USL, europarlamentarul PDL a spus: „E o vanare de capete in ultimul timp si era inevitabil sa se intample asa ceva, dar nu sunt omul tradarii, nu sunt omul care paraseste corabia atunci cand e greu. Eu am intrat cu anumite convingeri si le voi apara in interiorul unui partid in care cred, nu in forme improvizate si cred ca asta este lucrul important, sa ne batem pentru convingeri, nu sa gasim nise sau adaposturi, atunci cand vremea nu-i tocmai buna”.

Intrebat daca regreta declaratiile care l-au adus in actuala situatie, Preda a afirmat: „Cred ca in politica nu-i loc de regrete. Politica este o confruntare. Eu inteleg sa o duc pornind de la cateva optiuni clare si de la o busola a liberalismului. Nici nu sunt asa batran ca sa am timp sa fac reflectii si sa gandesc in termeni de regrete dupa un parcurs implinit. Sunt la inceput de drum”.

Excluderea europarlamentarului Cristian Preda din PDL a fost aprobata, saptamana trecuta, de conducerea partidului. Hotararea finala urmeaza sa fie luata de Consiliul National de Coordonare al PDL.

author avatar
Ciprian Purice
97 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger