AcasăNewsPrecizari DSU despre RO-ALERT, dupa cutremur

Precizari DSU despre RO-ALERT, dupa cutremur

Pe fondul producerii cutremurului de 5,8 grade pe Richter, in cursul noptii de sambata spre duminica, seism ce a fost resimtit in Capitala, dar si in alte orase din tara nu au fost putini cei care s-au intrebat cum de nu a fost anuntata, prin sistemul RO-ALERT, iminenta producerii miscarii telurice.

In acest sens, reprezentantii Departamentului pentru Situatii de Urgenta au facut precizari publice, transmitand ca „in cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificari, anterior declansarii acestora” si ca „ulterior producerii cutremurului, in cazul in care acesta genereaza consecinte grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populatiei, cu masuri de protectie adecvate (de exemplu: puncte de distributie a ajutoarelor de urgenta)”.

DSU subliniaza ca „aceasta precizare a fost facuta inca de la lansarea portalului ro-alert.ro si reiterata, cu orice alta ocazie, la prezentarea portalului” si precizeaza ca informatii despre aceste aspecte pot fi gasite pe https://ro-alert.ro/intrebari-frecvente/.

Cutremurul de 5, 8 grade pe Richter a avut loc in zona Vrancea – judetul Buzau. Si a fost urmat, la cateva ore mai tarziu, de un altul, de 3,2 grade pe Richter, produs in aceeasi zona.

184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger