AcasăNewsPrecizari din partea Cooperativei Mestesugaresti ARTIM

Precizari din partea Cooperativei Mestesugaresti ARTIM

1.- Referitor la menţiunea făcută în articolul dvs. cum că am fost decorat în 1976 cu medalia Tudor Vladimirescu clasa a I-a, aceasta este reală.

Motivul acestei distincţii a fost legat de rezultatele obţinute de fosta cooperativă Casa de Modă Bucureşti  din  a cărei conducere făceam  parte şi care în perioada 1973-1975 a fost distinsă de 3 ori succesiv cu titlul de cooperativă fruntaşă pe ţară.

Precizez  că fac parte din cei ce au contribuit la construirea,organizarea şi funcţionarea acestei unităţi de elită a cooperaţiei meşteşugăreşti, la edificarea acesteia avându-se în vedere experienţa franceză şi tradiţia românească.

2.- În funcţia de preşedinte al SCM ARTIM sunt din data de 19.01.1990, când am fost ales în prezenţa a peste 1000 de membrii cooperatori.

În aceiaşi zi, în lipsă, am fost ales şi preşedinte al cooperativei Casa de Modă, însă am refuzat cererile insistente ale membrilor cooperatori, întrucât eram deja ales preşedinte la SCM ARTIM.La scurt timp colectivul cooperativei Muncă şi Artă,axat în special pe producerea de confecţii militare mi-a solicitat să trec ca preşedinte la această unitate.

3.- În anul 1990, SCM ARTIM, fosta cooperativă Arta Imbrăcămintei, avea în structură  un număr de 47 de spaţii. Din acestea 29 spaţii erau în proprietate şi 18 spaţii închiriate de la fostele ICRAL PAJURA şi HERĂSTRĂU.

În perioada 1990 şi până în prezent numărul unităţilor a scăzut cu 24, prin următoarele acţiuni:

–         Spaţii proprietate vândute 8, rămase 21;

–         Spaţii închiriate cedate la cererea fostelor ICRAL 16,rămase 2.

La ICRAL s-au predat următoarele spaţii:

–         Str.George Enescu 25;

–         Str.Berzei nr.64;

–         Bd.Gării de Nord nr.2;

–         Str.Ştirbei Vodă nr.46-48;

–         Str. Spiru Haret nr.1-3;

–         Str. Franklin nr.15;

–         Calea Griviţei nr.109;

–         Calea Griviţei nr.107;

–         Str. Popa Tatu nr.78;

–         Calea Griviţei nr.60.

Precizăm că în această perioadă a am  fost nevoiţi să predăm un număr de

5 spaţii în urma unor  hotărâri judecătoreşti, către proprietarii care le-au revendicat:

–         Splaiul Independenţei  Complex Regie;

–         Str. Făgăraş nr.34;

–         Str. Berzei nr.60;

–         Calea Griviţei nr.67-69;

–         Calea Griviţei nr.95-97.

Scăderea numărului de unităţi a fost determinat  de scăderea efectivului de 10 ori, adică de la 1400 în 1990 la 140 în prezent.

În aceiaşi perioadă numărul de unităţi scade la 50% şi nu de 10 ori.

Faţă de cele prezentate rezultă că afirmaţia făcută urmare sesizării, cum că

s-au vândut 30 de spaţii, nu corespunde realităţii. În această cifră intrând şi spaţiile cedate către fostele ICRAL-uri.

4.- În legătură cu primirea de comisioane de la clienţii favorizaţi pentru contractarea de comenzi sau urmare vânzării spaţiilor, acestea nu se putea obţine pentru că în ambele situaţii atât în obţinerea de comenzi , cât şi prin vânzarea de spaţii, acestea s-au făcut prin licitaţii electronice sau licitaţii publice.

5.- În legătură cu precizarea că nu s-au realizat niciodată izmene în cadrul unităţi de confecţii militare, facem următoarea menţiune:

–        În anii 2006 şi 2011, prin unitatea specializată de tricotaje s-a realizat conform fişei tehnice, produsul pantalon tricotat pentru studenţi şi elevi militari.

Conform  acestui document şi conform precizărilor făcute în dicţionarul limbii române rezultă că: articolul izmană este un produs de lenjerie realizat din pânză, care acoperă partea inferioară a corpului, ori un asemenea produs nu s-a realizat în cadrul societăţii noastre.

6.- Repetăm ,încă odată că, preşedintele societăţii nu avea salariul de 30 de ori mai mare decât venitul mediu al unui lucrător, ci de cel mult 3 ori.

Normele UCECOM prevăd ca la numărul de personal pe care-l are SCM ARTIM, cadrele de conducere pot  avea un salariu de 6 ori mai mare decât venitul mediu realizat de un lucrător.La alte societati cooperative, vezi SCM MUNCA SI ARTA, salariul președintelui este dublu fata de salariul președintelui SCM ARTIM, deși numărul de cooperatori este cu mult mai mic.

author avatar
eNational
572 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger