AcasăNewsPreamilostivul Petre Roman, ospatarul minerilor

Preamilostivul Petre Roman, ospatarul minerilor

Petre Roman plange de mila minerilor care, in iunie 1990, au venit in excursie la Bucuresti. O excursie de pus lumea cu botul pe labe

Ceea ce s-a intamplat in iunie 1990, la mineriada, nu are legatura cu lumea civilizata. A fost o actiune care ne-a trimis, atunci, direct in epoca omului de caverna. Minimum sase morti, oficial, sute de victime schilodite, sute de persoane retinute fara drept temei si, vreme de 27 de ani, o tacere mormantala. Un dosar care la instanta poate fi carat numai cu camionul, la cat de voluminos este. Evident, impricinatii se declara nevinovati precum Fecioara Maria. Printre ei, si Petre Roman.

Petre Roman plange de mila minerilor care in iunie 1990 au venit in excursie la Bucuresti O excursie de pus lumea cu botul pe labe

Recentul document declasificat de Ministerul Apararii Nationale scoate la lumina amanunte poate mai putin cunoscute desi, la vremea respectiva, presa spunea ca minerii au fost gazduiti si hraniti in unitati militare, numai ca nu se cunosteau sumele cheltuite. Acum, oficial, se stie ca Armata a scos din buzunar peste 900.000 de lei (la valoarea de atunci), suma ce include si hainele cu care acestia au fost imbracati pentru a pleca acasa.

Suspectul cu barba si plete

Declaratia fostului prim-ministru Petre Roman, ca reactie la aflarea vestii, este de natura sa te lase masca. Nu prin dezvaluirile facute, pentru ca fostul premier jongleaza din vorbe orice interlocutor si nu ar recunoaste ceva nici picat cu ceara, ci prin nesimtirea ce razbate din spatele cuvintelor. Era un gest umanitar, considera el, sa aiba grija de cei 8.000-9.000 de mineri care au ajuns in Bucuresti nemancati, obositi si jerpeliti. In mod cert nu stie nici cine i-a chemat, nici cine i-a indrumat intr-un oras complet necunoscut lor si nici cine le-a facut instructajul cum sa ia la omor orice persoana suspecta. Iar suspect insemna orice persoana cu ochelari, cu blugi, cu barba sau cu plete. Despre studentii pur si simplu casapiti probabil ca ar spune, lapidar, ca au existat si excese. Despre morti, ca au fost victime colaterale. Despre cele 100 de persoane neidentificate nici astazi, dar retinute sub motive imaginare, ar arata catre procurori, care procurori dau din umeri si gata treaba.

Norma de coaste rupte

Scrupulozitatea mea de gazetar de garda veche ma determina sa-i aduc aminte ca, niciodata, nu si-a asumat vreo culpa. Pentru el totul a fost firesc, o reactie a lumii care muncea, nu pierdea vremea cu protestele la Piata Universitatii. Dupa detronarea de la Palatul Victoria, a evitat cu siretenie orice raspuns concret, fiind mult prea ocupat cu salvarea si continuarea carierei politice. Sa plangi, acum, de mila celor celor care au devastat un oras si au semanat teroarea in randul cetatenilor, nu mi se pare un gest cuser. Sau kasher, pe limba lui, ca sa inteleaga. Roman nu si-a aratat niciodata mila fata de cei care au suferit, nevinovati, barbarii de nedescris. In schimb, il … pardon grija de bietii mineri care erau flamanzi si zdrentuiti. N-a iesit niciodata in strada macar sa schiteze un gest de calmare a situatiei terifiante, dar il pardon grija din nou ca minerii nu aveau unde sa se odihneasca. Sa se odihneasca dupa ce? Dup cate capete au spart, cate maini, coaste si picioare au rupt? Sa plangi de oful unei multimi de mineri, evident manipulati cu buna stiinta, carora li s-au stimulat instinctele salbatice, nu e cea mai buna aparare. Este doar gestul prin care arati cat esti de marunt. Parca ai fi politician, zau asa!

author avatar
Valentin Boeru
1.080 afisari

3 COMENTARII

  1. Fara mila. Fara sentimentalisme balcano-bucurestene ipocrite. Asta trebuie sa aratam acum lumii. Emil Aluas, Activist Politic, Fundatia PRO WEST, Cluj-Budapesta. Blog: emilaluas.blogspot.com

  2. Dupa 1989 Romania a fost capturata de de mai multe MAFII si de catre GRUPARI INFRACTIONALE DE CRIMA ORGANIZATA intitulate Formatiuni Politice sau PARTIDE POLITICE, care au devorat ECONOMIA NATIONALA si AVUTIA NATIONALA alungand in acelasi timp populatia din tara. LEGILE IN RO AU FOST ELABORATE DE BANDITII POLITRUCI ,nu in interesul general sau NATIONAL cum spunea IZMENARUL Oprea, ci in favoarea HOTILOR.
    Singura solutie pana la iscarea unei revolte sau a unei ciomageli sociale este SOLUTIONAREA RAPIDA SI SIMULTANA A DOSARELOR REVOLUTIEI SI MINERADELOR ocazie cu care sa se identifice vinovatii si clanurile lor si sa li se aplice pedeapsa PENALA cuvenita. Totodata CA SI CONSECINTA SE VA PUTEA APLICA PRINCIPIUL LUSTRATIEI in cadrul institutiilor statului. FARA SA FIE SOLUTIONAT DOSARUL REVOLUTIEI IN ROMANIA EXISTA CRIMINALI carora li s-au atribuit titluri de REVOLUTIONARI SI CU MERITE DEOSEBITE carora li se platesc INDEMNIZATII CONSISTENTE DE PESTE 7.000 de lei lunar dar si facilitati (terenuri, spatii comerciale, reduceri de taxe si impozite, etc). .
    Toate aceste anomalii sociale au dus la conducerea tarii in stil AFRICAN, TRIBAL, MAFIOT si duc la ingroparea Romaniei. .
    Prin rezolvarea dosarului LOVITURII DE STAT din 89, se va constata ca putere politica de dupa 1989 a fost si ESTE ILEGITIMA! !
    Prin rezolvarea dosarelor mineriadelor se va constata ca putere politica a fost si ESTE ILEGITIMA deoarece a organizat mineriadele pentru reprimarea opozantilor si ingroparea Ro!
    Prin rezolvarea dosarelor “privatizarilor frauduloase” se va constata ca ROMANIA A FOST JEFUITA CU SUTE DE MILIARDE DE DOLARI! CLASA POLITICA POSTCOMUNISM TREBUIE SA PLATEASCA PENTRU ESCROCHERIILE SI HOTIILE COMISE IN DETRIMENTUL POPORULUI ROMAN!
    In Romania BALCANICA presedintii de tara, prim-ministri, ministri, parlamentari, presedinti de consilu judetene, prefecti, primari, judecatori, procurori, politisti, membri ai curtii de conturi, inspectori financiari, academicieni, ofiteri MApN, SRI, SIE, STS,SPP, PREOTI, fiind in exercitiul functiunii au adunat AVERI FABULOASE ilicite, au dosare penale in lucru ori sunt in faze diferite de invastigare sau judecata. Este fireasca intrebarea, ce statut au cetatenii romani aflati sub acesti POLITRUCI IMPOSTORI , MAFIOTI conducatori si de ce suporta asemenea autoritati publice, COMPROMISE, populate de din belsug cu puscariabili si ticalosi ? Acesti puscariabili au emis si emit legi pentru protejarea libertatii si averilor proprii dobandite prin HOTIE si ca sa execute pedeapsa cu inchisoarea in petreceri si chefuri la domiciliile lor luxoase. Unde in lume mai exista asemenea DREPTATE , JUSTITIE SRL si TARA in care hotii si banditii FARAONI sa CONDUCA SI SA ADMINISTREZE OBSTEA aparati de legile naroade facute de ei???
    UNDE IN LUME MAI EXISTA PESTE 1500 DE LEGI NECONSTITUTIONALE elaborate DE HOTI PENTRU HOTI SI C.C.R. sau AVOCATUL POPORULUI sa taca ca porcii in papusoi???
    În ultimii 27 de ani ECONOMIA TARII A FOST DISTRUSA SI AVUTIA NATIONALA INSTRAINATA. Datoria țării a crescut de la ZERO IN 1990 la peste 100 de miliarde de euro, iar peste 4 milioane de romani au emigrat.
    De ce SI CUM s-a ajuns aici? Este poporul roman un popor de sinucigasi…???
    Numai o REVOLTA POPULARA GENERALA ca in Coreea de Sud intreprinsa in anii ’90 mai poate NORMALIZA viata publica si cea sociala din Ro. Atunci sud – coreenii au optat si au infaptuit o republica prezidentiala. I-au condamnat prin JUDECARE PUBLICA pe POLITICIENII, GUVERNANTII, DEMNITARII si pe cei cu FUNCTII PUBLICE vinovati de MAREA CORUPTIE intretinuta de acestia cateva decenii. Totodata au dispus si confiscarea averii acestora pana la rude de gradul doi.
    De atunci gradul de fericire al poporului sud coreean creste constant. HAIDETI ROMANI la REVOLTA POPULARA GENERALA cat mai avem oportunitatea necesara, adica cat mai avem si noi romanii TARA, sa inlocuim HAZNAUA sau TROACA POLITICA din Ro PLINA de ZOI, LATURI , GUNOAIE si REZIDUURI UMANE cu ELITE adevarate NATURALE si DEMNITATI umane de CARACTER si cu HAR DUNEZEESC care sa aduca fericirea mult asteptata si BINE meritata poporului roman. Ro din 1990 este capturata de MAFIOTI, BANDITI, TALHARI, etc si trebuie recuperata cat mai avem ce.
    Numai o diagnosticare profunda si riguroasa a cauzelor nocive existente in calea PROGRESULUI NATIEI ROMANE ne va conduce la ELABORAREA unor STRATEGII si PROGRAME eficiente DE DEZVOLTARE in interes general.
    UNDE SUNTETI VOI ADEVAR si DREPTATE PODOABE SFINTE ALE EXISTENTEI UMANITATII PT CA OCHII ROMANILOR PLANSI si TRISTI VOR SA VA VADA…???…

  3. MINERI.In perioada 13-14.06.1990, lucrand pentru Siderurgie, aveam intalnire cu germanii de la EKO, in Piata Rossetti, la UEI. Am trecut prin Piata Universitatii, ingrozit de imaginile unei barbarii fara egal, impotriva unor cetateni pasnici,sub privirile indiferente ale unor militieni.A fost inceputul razboiului romani contra romani, de fapt inceputul distrugerii Romaniei.Asemenea evenimente cumplite te marcheaza pe viata, ramai socat de barbaria unor semeni, mai ales ca multi au facut din acest eveniment deosebit de tragic, un titlu de glorie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger