AcasăNewsPraline cu palinca si magiun, ultimele trasnai “Made in Romania”

Praline cu palinca si magiun, ultimele trasnai “Made in Romania”

Patronul unei fabrici de dulciuri a inregistrat la OSIM pralinele buclucase, umplute cu palinca sau cu magiun

Enescu si Eminescu au devenit, de cateva zile, etichete pentru praline. Si nu orice praline, ci unele 100% romanesti, cu palinca din prune in cazul marelui compozitor sau cu magiun, in cazul Luceafarului.

Patronul unei fabrici de dulciuri a inregistrat la OSIM pralinele buclucase, umplute cu palinca sau cu magiun

Pralina – capodopera maestrilor cofetari, cu origini controversate si in jurul careia s-au nascut tot soiul de legende, are, de azi, un adversar redutabil – pralina „Made in Romania”.

Numele lui Eminescu a ajuns pe cutia de praline cu magiun

Bomboanele create pentru prima data in secolul XVII de Clement Lassagne pentru seful sau, maresalul Cesar de Choiseul du Plessis-Praslin (de la al carui nume se trage si numele pralinei), care cucerea femeile daruind delicatesele din ciocolata, au fost adaptate pentru spatiul carpato-danubiano-pontic de catre proprietarul unei fabrici de dulciuri.

Numele lui Enescu vinde bomboanele cu palinca

„National” a descoperit ca patronul inventiv a inregistrat zilele trcute la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) doua produse: „Pralinenescu cu palinca traditionala de prune” si „Pralineminescu cu magiun traditional de prune”. Cu toate ca numele intortocheate il arunca pe consumator intr-o bezna totala, etichetele produselor vin sa faca lumina. Pe prima eticheta apare imaginea marelui compozitor George Enescu, ajuns, astfel, emblema unor bomboane cu rachiu, iar chipul Luceafarului poeziei romanesti troneaza pe eticheta pralinelor cu magiun. Nu este exclus ca, dupa ce bomboanele cu palinca sa inregistreze un mare succes, sa apara pe piata „Pralinebrancusi cu zaibar”, „Pralinecreanga cu spirt tras prin paine” sau -de ce nu?- „Pralinecioran cu sampanie frantuzeasca”.

author avatar
Narcis Voica
1.098 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger