AcasăNewsPraful saharian ameninta din nou Romania

Praful saharian ameninta din nou Romania

Un nou val de praf saharian afecteaza, in aceste zile, mai multe tari din vestul Europei.

Autoritatile britanice au emis deja o alerta din cauza nivelului ridicat de poluare. Praful saharian combinat cu noxele deja existente deasupra Marii Britanii duc la formarea smogului.

Bolnavilor de astm si celor cu probleme pulmonare li s-a recomandat sa nu iasa din case timp de mai multe zile. Praful saharian se deplaseaza catre estul Europei, fiind semnalat miercuri si deasupra Spaniei, unde iarasi au aparut probleme.

De asemenea, din cauza prafului saharian s-au inregistrat probleme si la nivelul unor aeronave care efectuau zboruri international.

Praful saharian este asteptat sa ajunga in weekend deasupra Romaniei dar, conform Romania TV, este foarte posibil sa avem un nivel de poluare mai mic decat cel inregistrat in aceasta perioada in Marea Britanie si in Spania.

Ramane de vazut in ce masura praful respectiv va fi adus la sol de ploile preconizate pentru sfarsitul acestei saptamani, situatie in care multe recolte vor fi afectate.

Un episod asemanator s-a petrecut anul trecut, cand specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au si emis o avertizare in acest sens.

author avatar
Cristi Ionita
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger