AcasăNewsPozitia MAI despre tacerea lui Gabriel Oprea: "Ministrul nu poate face declaratii!"

Pozitia MAI despre tacerea lui Gabriel Oprea: „Ministrul nu poate face declaratii!”

Gabriel Oprea, curtat de partidele din opozitie

Ministerul Afacerilor Interne a remis un comunicat de presa privitor la incidentul din data de 20 octombrie a.c, cand un politistul Bogdan Gigina, motociclist in cadrul Brigazii Rutiere a Capitalei, aflat in coloana vicepremierului Gabriel Oprea, a suferit un accident mortal pe Calea Stirbei Voda.

MAI sustine ca exista o ancheta in derulare, iar ministrul Oprea – care detine si portofoliul de la Interne – nu poate face declaratii. Reactia MAI vine in uma valului de critici care s-a abatut asupra lui Gabriel Oprea, acuzat ca nu a oprit sa constate starea politistului Bogdan Gigina – mort in misiune – dupa producerea groaznicului accident. Mai mult, mai multe ONG i-au solicitat demisia lui Oprea din functia de ministru MAI si de vicepremier al Romaniei, pentru ca nu a iesit public sa-si ceara scuze. Totodata, exista o serie de semne de intrebare referitoare la dreptul lui Gabriel Oprea de a circula cu  coloana oficiala. Potrivit comunicatului remis de MAI, Parchetul de pe langă Tribunalul Bucuresti face cercetari legate de cauzele si imprejurările producerii accidentului.

Comunicat MAI

„Ca răspuns la solicitarile mass-media referitoare la circumstantele producerii accidentului din seara zilei de 20 octombrie a.c., in urma caruia si-a pierdut viata politistul Bogdan Cosmin Gigina, Directia Informare si Relaţii Publice transmite următoarele:
Parchetul de pe langă Tribunalul Bucuresti a deschis, la data de 20 octombrie a.c., o ancheta in care se fac cercetari privind cauzele si împrejurarile producerii accidentului. Potrivit prevederilor Codului de Procedură Penala, privind Competenta Procurorului, <<procurorul conduce si controlează nemijlocit activitatea de urmarire penala a politiei judiciare si a organelor de cercetare penala speciale, prevazute de lege>>. Conform prevederilor legale, MAI si reprezentantii sai, inclusiv ministrul afacerilor interne, nu pot face declaratii publice sau prezenta detalii pe acest subiect inainte de finalizarea anchetei. Ministerul Afacerilor Interne respecta intocmai prevederile legale si acorda sprijin activ tuturor institutiilor abilitate sa solutioneze aceasta cauza”.

author avatar
eNational
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger