AcasăNewsPovestea dramatica a romanului care si-a dat foc in Italia

Povestea dramatica a romanului care si-a dat foc in Italia

(foto: realitatea.net)

Un roman in varsta de 55 de ani si-a dat foc, joi, in fata Palatului Prezidential din Roma. Barbatul are sase copii iar de curand a fost disponibilizat.

(foto: realitatea.net)

Romanul care, joi, si-a dat foc la Roma, in fata Palatului Prezidential, are o poveste dramatica, noteaza La Repubblica, citata de realitatea.net.

Suparat ca este „terorizat” si „discriminat” de compania la care lucra ca sofer, barbatul a intrat de cateva ori in greva foamei.

Nu s-a oprit doar la acest mijloc de protest, trimitandu-i, pe 12 martie 2012, si un mesaj video presedintelui Italiei, Giorgio Napolitano.

„Buna ziua! Locuiesc la Pinerolo (regiunea Piemonte, nord). Lucrez in Italia de 14 ani. Sunt roman. Lucrez la compania de transport rutier Arcese Trasporti din 1999, cu un contract de munca pe durata nedeterminata. Compania la care lucrez foloseste de trei ani terorismul psihologic bazat pe discriminare, recurge la orice”, spunea romanul in mesajul adresat presedintelui.

Romanul i-a povestit presedintelui ca este un cetatea serios, platindu-si toate taxele si contributiile, insa nu mai rezista din cauza companiei, care nu i-a permis nici sa mearga la inmormantarea mamei lui.

„Nu am venit in Italia pentru a cersi. Platesc taxele si contributiile. Sunt un om serios. Dar ultimii trei ani au fost un cosmar. Compania nu mi-a permis sa nici macar sa merg la inmormantarea mamei. Fiica mea are sase ani. S-a nascut aici. Ea viseaza in limba italiana”, spunea romanul, explicand ca s-a adresat Curtii Europene a Drepturilor Omului si a facut de mai multe ori greva foamei.

Cu toate ca este amenintat cu bataia ori subminarea prestatiilor lucrative, la acel moment barbatul sustinea ca va lupta in continuare, cu orice pret.

„Am certificat care atesta ca am suferit si sufar de probleme de sanatate, lucru pe care compania la care lucrez l-a stiut permanent. In acesti ani, am suferit ofense rasiale din partea angajatorilor, am fost amenintat cu violente fizice, cu izolarea, cu subminarea prestatiilor lucrative si am fost criticat permanent. Voi continua lupta mea cu orice pret”, incheia romanul.

Barbatul si-a dat foc, joi, in fata Palatului Prezidential. Romanul,tata a sase copii, a suferit arsuri pe 50% din suprafata corpului. In incident a fost ranit si un carabinier care a dorit sa stinga focul.

author avatar
Ionut Zgimbau
432 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger